Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Aan het laden...
Ingrediënten
125 ml slagroom
Anderhalf blaadje gelatine
Een half vanillestokje
25 gram suiker
125 gram Griekse yoghurt
4 aardbeien
4 frambozen
4 bramen
CALORIEËN: 371
VET: 28,4 gram
VEZELS: 1,5 gram
EIWIT: 5,8 gram
KOOLHYDRATEN: 20,8 gram
Bereidingswijze
Schenk de slagroom in een steelpan en breng tegen de kook aan. Week de gelatine in koud water.
Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open. Schraap het merg eruit met de punt van het mes en voeg toe aan de room. Doe ook het vanillestokje in de room.
Houd ongeveer 15 minuten tegen de kook aan en verwijder hierna het vanillestokje.
Voeg suiker toe en roer tot deze is opgelost. Neem vervolgens de pan van het vuur.
Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de room. Roer totdat de gelatine is opgelost. Voeg dan de yoghurt toe.
Snijd de helft van het fruit doormidden en doe in glaasjes waar de panna cotta in komt.
Giet het panna cotta mengsel nu over het fruit heen en zet 3 uur in de koelkast.
Gebruik het overig fruit voor garnering.
Tip!
Heerlijk met een takje verse munt.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je