Recept - Scrambled tofu - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Scrambled tofu

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Boterham met scrambled tofu

Scrambled eggs, maar dan anders!

15 minuten

2 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Als je wat vaker plantaardig wilt eten is dit een prima optie voor een smakelijk, hartig ontbijt.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Als je wat vaker plantaardig wilt eten is dit een prima optie voor een smakelijk, hartig ontbijt.

Ingrediënten

  • 200 gram tofu
  • 100 gram groente naar keuze, bijvoorbeeld champignons of paprika
  • 1 kleine ui of een sjalotje
  • 1 eetlepel olie om in te bakken
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak

CALORIEËN: 192

Bereidingswijze

  1. Laat de tofu uitlekken en leg deze tussen 2 stukken keukenpapier.
  2. Snijd ondertussen de groente en ui in kleine stukjes.
  3. Verkruimel de tofu in een kom met een vork en voeg de kruiden toe.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uit tot deze glazig ziet.
  5. Voeg de overige ingrediënten toe en bak het geheel in 6-8 minuten gaar.
  6. Voeg zout en peper naar smaak toe.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker