Recept - Rozijnen-bananenbrood - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Rozijnen-bananenbrood

3 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 53 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 53 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 53 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 53 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5 3 beoordeling(en)
Bananenbrood met rozijnen op een snijplank.

Even wat anders dan het bekende bananenbrood? Probeer deze variatie met rozijnen!

1 uur

8 porties

Angela van Leusden-Mulder

Recept van: Angela van Leusden-Mulder | Ingezonden recept

Angela, trouwe lezer van onze nieuwsbrief Tussendoortje! deelt graag haar recept voor haar rozijnen- bananenbrood. Zij en haar dochters zijn er dol op. Het is voor haar een fijn ontbijt omdat het goed vult. Daarom ook een mooie sportbasis!

Angela van Leusden-Mulder

Recept van: Angela van Leusden-Mulder | Ingezonden recept

Angela, trouwe lezer van onze nieuwsbrief Tussendoortje! deelt graag haar recept voor haar rozijnen- bananenbrood. Zij en haar dochters zijn er dol op. Het is voor haar een fijn ontbijt omdat het goed vult. Daarom ook een mooie sportbasis!

Ingrediënten

  • 3 (over) rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 75 gram havermout
  • 75 gram tarwe- of amandelmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel of meer naar smaak
  • Een snufje zout
  • 80 gram rozijnen

CALORIEËN: 170

VET: 2,8 gram

VEZELS: 3,1 gram

EIWIT: 5,7 gram

KOOLHYDRATEN: 28,3 gram

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Voeg alle ingrediënten behalve de rozijnen toe aan een blender en meng tot een beslag.
  3. Roer de rozijnen door het mengsel.
  4. Vet een cakevorm in.
  5. Doe het beslag in de cakevorm en bak voor 45-60 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip!

Je kan het bananenbrood in plakjes invriezen! Zo kan je er langer van genieten (als er nog wat overblijft…).


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker