Heerlijk voor een goede portie groenten met eiwitten erbij
30 minuten
2 porties
Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Een favoriet voor velen: pasta met pesto en kip! Alleen heeft dit recept een gezonde twist met extra groenten.
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Een favoriet voor velen: pasta met pesto en kip! Alleen heeft dit recept een gezonde twist met extra groenten.
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Aan het laden...
Ingrediënten
400 gram cherrytomaten
200 gram kipfilet
160 gram spinazie
150 gram volkoren penne
100 gram Griekse yoghurt (0% vet)
1 gele paprika
40 gram groene pesto
30 gram geraspte mozzarella
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
Een scheut pasta water
1 theelepel basilicum
Zwarte peper naar smaak
CALORIEËN: 686
VET: 24,8 gram
VEZELS: 12,6 gram
EIWIT: 46,4 gram
KOOLHYDRATEN: 62,8 gram
Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in blokjes. Halveer de cherrytomaten en snijd de paprika in blokjes. Pel en snipper de rode ui en pers het teentje knoflook fijn.
Kook de volkoren penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Houd een scheut pasta water apart en giet af.
Meng de Grieks yoghurt, de pesto en een scheut pasta water in een schaaltje. Breng op smaak met de basilicum en peper naar smaak.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook. Voeg de paprika toe en bak kort mee. Voeg de spinazie toe en laat deze voor een groot deel slinken. Voeg vervolgens de blokjes kip toe en bak de kip goudbruin.
Zet het vuur lager en voeg de pestosaus toe aan de kip. Roer goed door.
Voeg de gekookte pasta toe aan het geheel en schep er doorheen. Roer tot slot de cherrytomaatjes door de pasta pesto en verwarm nog even mee.
Serveer de pasta pesto met de geraspte mozzarella.
Samen gezonder leven
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker