Recept - Carrot cake havermout - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Carrot cake havermout

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Kom met havermout en schijfjes appel

Een heerlijke en gezonde twist aan worteltaart

10 minuten

2 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Gek op zowel havermout als carrot cake? Dan is dit hét ontbijtrecept voor jou. Deze havermout is gezond en lekker voor iedere dag.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Gek op zowel havermout als carrot cake? Dan is dit hét ontbijtrecept voor jou. Deze havermout is gezond en lekker voor iedere dag.

Ingrediënten

  • 400 ml magere melk
  • 120 gram geraspte wortel
  • 75 gram havermout
  • 50 gram vanillekwark
  • 30 gram walnoten
  • 2 theelepels koek/speculaaskruiden

CALORIEËN: 346

VET: 13,3 gram

VEZELS: 5,2 gram

EIWIT: 16,8 gram

KOOLHYDRATEN: 37,3 gram

Bereidingswijze

  1. Breng de melk aan de kook in een steelpan. Roer de havermout erdoor en laat 2 minuten op laag vuur koken.
  2. Roer de geraspte wortel en de koek- en speculaaskruiden erdoorheen. Laat een paar minuten mee pruttelen tot de havermout is ingedikt.
  3. Hak ondertussen de walnoten grof.
  4. Verdeel de havermout over twee kommen. Verdeel de vanillekwark over de havermout en bestrooi met gehakte noten.

Tip!

Voeg wat schijfjes appel toe. Zo heb je groente én fruit in je ontbijt!


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker