Brochures

Ontdek onze informatieve brochures met tips en adviezen hoe je door gezond te eten en te leven je risico op kanker kunt verlagen.

Op deze pagina vind je folders en brochures over de volgende onderwerpen (klik op de onderwerpen om de brochures te bekijken):

Kankerpreventie algemeen
Na kanker
Voeding
Gewicht
Lichaamsbeweging
Nalaten aan het Wereld Kanker Onderzoek Fonds

*Helaas is het momenteel niet mogelijk om online onze brochures te bestellen. Dit in verband met een grote herziening van onze voorlichtingsmaterialen. Heb je brochures nodig voor een conferentie, evenement of een congres? Mail je verzoek dan naar bestel@wkof.nl.

Kankerpreventie algemeen

Verklein de kans op kanker

Verklein de kans op kanker

Alles over onze tien aanbevelingen ter preventie van kanker: de basis voor een gezonde leefstijl waarmee je je risico op kanker en andere chronische ziekten kunt verlagen.

 
 
Verklein de kans op darmkanker

Verklein de kans op darmkanker

Dikkedarmkanker is de meest voorkomende kankersoort in Nederland. We kunnen zelf veel doen om de kans hierop te verkleinen. Ontdek wat je kunt doen.

 
 
Verklein de kans op borstkanker

Verklein de kans op borstkanker

Per jaar krijgen ruim 14.500 vrouwen de diagnose borstkanker. Onderzoek toont aan dat we zelf veel kunnen doen om de kans op borstkanker te verkleinen. Ontdek wat jij kunt doen.

 
 
 

 

Gezondheidsgids voor mannen

Gezondheidsgids voor mannen

Mannen krijgen vaker kanker dan vrouwen. Het blijkt dat mannen minder gezond leven dan vrouwen. Lees meer in deze gids.

 
 

Na kanker

Na kanker

Na kanker – aanbevelingen voor een gezonde voeding en leefstijl

Lees in deze brochure hoe de aanbevelingen voor een gezonde voeding en leefstijl van toepassing zijn na kanker. Deze brochure is tijdelijk alleen te downloaden.

 

 

Voeding

Gezonde voeding

Gezonde voeding en kankerpreventie

Een gezonde voeding draagt bij aan een lager risico op kanker. In deze brochure lees je hoe je gezonder kunt gaan eten

 
 

Alcohol en kanker

Alcohol verhoogt het risico op zes verschillende soorten kanker. Lees er in deze folder alles over. Met tips om minder alcohol te drinken.

 
 
Vlees & kanker

Vlees en kanker

Rood vlees en bewerkt vlees verhogen het risico op darmkanker. Lees er meer over in deze folder. Met tips om minder vlees te eten.

 
 
Passie voor granen

Passie voor granen

Volkorenproducten zijn gezond en lekker en vezels verlagen ook nog eens het risico op darmkanker. Met een aantal vezelrijke recepten.

 
 
Passie voor peulvruchten

Passie voor peulvruchten

Peulvruchten zijn gezond en lekker! In deze brochure lees je alles over peulvruchten. Inclusief een aantal verassende recepten.

 
 

Gewicht

Gezond gewicht en kankerpreventie

Een gezond gewicht verlaagt het risico op maar liefst tien soorten kanker. Lees deze brochure voor praktische tips en adviezen hoe je je gewicht gezond kunt houden. Deze brochure is tijdelijk alleen te downloaden.

 

 

Gezond afvallen

Kan jouw gewicht gezonder? Kom dan nu in actie en bestel deze brochure met praktische tips. Met voorwoord van tv-kok Mathijs Vrieze!

 
 
Calorieen & kanker

Calorieën en kanker

Calorierijke voeding vergroot de kans op overgewicht en obesitas; belangrijke risicofactoren voor kanker. Lees in deze folder over dit verband. Met tips voor om minder calorieën te eten.

 
 

Lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging en kankerpreventie

Lichaamsbeweging kan beschermen tegen kanker. Lees er alles over in deze brochure. Met praktische tips en adviezen om in beweging te komen. Deze brochure is tijdelijk alleen te downloaden.

 
 
Inactiviteit & kanker

Inactiviteit en kanker

Een inactieve leefstijl verhoogt het risico op overgewicht en obesitas; belangrijke risicofactoren voor kanker. Wat is een inactieve leefstijl precies? Lees er in deze folder meer over.

 
 

Nalaten aan het Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Gids over nalaten

Gids over nalaten

Een gift uit een nalatenschap is een bijzondere manier om bij te dragen aan een mooie toekomst met minder kanker. In deze gids leest u meer over onze missie en doelen. De gids bevat tevens praktische informatie over nalaten en handige formulieren om je nalatenschap voor jezelf overzichtelijk in kaart te brengen.