Recept - Sushi bowl - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Sushi bowl

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Sushi bowl met zalm en avocado

Sushi in een kommetje? Maak dan deze bowl!

15 minuten

4 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Ben je een liefhebber van sushi? Dan zal deze sushi bowl bij jou ook zeker in de smaak vallen.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Ben je een liefhebber van sushi? Dan zal deze sushi bowl bij jou ook zeker in de smaak vallen.

Ingrediënten

  • 4 verse zalmfilets
  • 350 gram mango
  • 200 gram volkoren basmatirijst
  • 2 avocado’s
  • 1 komkommer
  • 160 gram sojabonen
  • 8 radijsjes
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels sojasaus (met minder zout)

CALORIEËN: 769

VET: 36 gram

VEZELS: 11,8 gram

EIWIT: 39,7 gram

KOOLHYDRATEN: 56 gram

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook voor de rijst. Kook in 8 minuten gaar. Verdeel de rijstazijn over de lauwwarme rijst na het afgieten. Laat de rijst vervolgens afkoelen.
  2. Schil en ontpit de avocado en de mango en snijd van beide het vlees in reepjes. Snijd de komkommer in partjes en de radijsjes in dunne plakjes. Snijd de zalm in blokjes.
  3. Verdeel de rijst over 4 diepe borden. Garneer vervolgens met alle toppings en verdeel de sojasaus over de bowls.

Tip!

Voor een vegetarische sushi bowl kun je de zalm vervangen door tempé of tofu gemarineerd in sojasaus.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker