Kip fajitas

Een fris lunchgerecht vol groenten én binnen 25 minuten op tafel. Met de smaakvolle kruiden is het niet nodig om zout toe te voegen.

Ingrediënten

Voor de wraps:

  • 4 tortilla's (volkoren of meergranen)
  • 300 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 paprika, in reepjes gesneden
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel komijnzaad, gemalen
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel kaneel
  • Zonnebloemolie

Voor de guacamole:

  • 1/2 avocado
  • 2 theelepels limoen- of citroensap
  • Zwarte peper

Bereidingswijze

1. Verwijder de schil en pit van de avocado en doe het 'vlees' in een kom. Pureer met een vork tot een grove massa. Voeg het citroensap en wat gemalen zwarte peper toe. Roer nogmaals door.
2. Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en paprika toe en bak 3-4 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
3. Doe de kip in de pan en bak 4-5 minuten verder tot de kip aan alle kanten goudbruin is.
4. Mix de kruiden en specerijen met de maïzena en voeg het mengsel toe aan de kip en groenten. Bak nog 2 minuten verder tot de kip en groenten bedekt zijn met de kruidenmix.
5. Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
6. Verdeel de kip en en groenten over de tortilla's. Voeg aan iedere tortilla 1-2 eetlepel(s) guacamole en yoghurt toe. Vouw de tortilla's dicht en serveer.