Recept - Paprika-pompoensoep - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Paprika-pompoensoep

5 stemmen, gemiddeld: 3,60 van de 55 stemmen, gemiddeld: 3,60 van de 55 stemmen, gemiddeld: 3,60 van de 55 stemmen, gemiddeld: 3,60 van de 55 stemmen, gemiddeld: 3,60 van de 5 5 beoordeling(en)
Paprika-pompoensoep

Deze paprika-pompoensoep is vol en romig van smaak

60 minuten

4 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

De geroosterde pompoenpitten zijn een lekker krokantje.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

De geroosterde pompoenpitten zijn een lekker krokantje.

Ingrediënten

  • 1 middelgrote muskaatpompoen
  • 1 grote rode paprika
  • 1 middelgrote ui
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 50 ml kokosmelk
  • 1 rode peper
  • 1 handje pompoenpitten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 blokje groentebouillon (met minder zout)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • Zwarte peper naar smaak

CALORIEËN: 186

VET: 12,5 gram

VEZELS: 4,6 gram

EIWIT: 7,1 gram

KOOLHYDRATEN: 9,3 gram

Bereidingswijze

  1. Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd de paprika in blokjes, snipper de ui fijn en hak de knoflook en rode peper fijn.
  2. Verhit de olie in een grote pan. Fruit de ui op middelhoog vuur voor ongeveer 4 minuten tot deze glazig wordt.
  3. Voeg de paprika en pompoen toe en roer goed om. Zet het vuur zacht, doe een deksel op de pan en bak de groenten zachtjes gedurende 10 minuten.
  4. Zet het vuur weer hoog, voeg de knoflook en de rode peper toe en bak eventjes mee.
  5. Voeg het bouillonblokje en 750 ml water toe en breng het geheel aan de kook. Zet daarna het vuur weer laag, doe de deksel op de pan en laat de soep ongeveer 20 minuutjes zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
  6. Rooster ondertussen de pompoenpitten in een droge pan op middelhoog vuur totdat ze goudkleurig worden.
  7. Laat de soep even afkoelen om vervolgens te pureren met een staafmixer of in een blender tot er een glad geheel ontstaat.
  8. Voeg het sinaasappelsap en de kokosmelk toe en pureer totdat het geheel volledig gemengd is. Breng op smaak met zwarte peper.
  9. Verdeel de soep in kommen en garneer met de pompoenpitten.

Tip!

Serveer met volkorenbrood of crackers.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker