Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Je kunt zorgeloos genieten van deze cheesecake op basis van Griekse yoghurt 0%. Het verse fruit maakt de cheesecake lekker zoet.
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Je kunt zorgeloos genieten van deze cheesecake op basis van Griekse yoghurt 0%. Het verse fruit maakt de cheesecake lekker zoet.
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
1 beoordeling(en)
Aan het laden...
Ingrediënten
300 gram vers fruit naar keuze (in de zomer bijvoorbeeld aardbeien en blauwe bessen, in de winter peer of mandarijn)
250 gram Griekse yoghurt 0% vet
200 gram Bastogne koekjes
200 gram roomkaas light
75 gram plantaardige margarine
65 gram poedersuiker
Een halve theelepel vanille extract
CALORIEËN: 266
VET: 13,1 gram
VEZELS: 1,1 gram
EIWIT: 6,4 gram
KOOLHYDRATEN: 29,6 gram
Bereidingswijze
Maal de Bastogne koekjes fijn in de keukenmachine.
Smelt de margarine en meng deze met de koekkruimels.
Bedek de bodem van de springvorm (18×18 cm) met bakpapier.
Verdeel het mengsel van de koekkruimels en de margarine over de bodem van de springvorm. Maak het geheel glas met de achterkant van een lepel en zet de springvorm even in de koelkast.
Doe ondertussen de Griekse yoghurt, roomkaas, poedersuiker en het vanille extract in een kom en meng alles tot een gladde massa.
Giet het mengsel op de koekjesbodem en zet de springvorm minstens 6 uur in de koelkast.
Voeg vlak voordat je de cheesecake gaat serveren het verse fruit toe.
Samen gezonder leven
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker