Recept - Pastasalade à la Caprese - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Pastasalade à la Caprese

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Pastasalade à la Caprese

De heerlijke smaken van Italië in een maaltijdsalade, mamma mia!

30 minuten

4 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Ook heerlijk in de zomer bij een BBQ!

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Ook heerlijk in de zomer bij een BBQ!

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 400 gram volkorenpasta naar keuze (bijvoorbeeld fusilli, penne, farfalle)
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 250 gram mozzarella (2 bollen)
  • 150 gram rucola
  • 3 takjes verse basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • Zwarte peper naar smaak

CALORIEËN: 417

VET: 19,9 gram

VEZELS: 7,5 gram

EIWIT: 20 gram

KOOLHYDRATEN: 34,7 gram

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in 10-12 minuten beetgaar.
  2. Snijd de courgettes in plakken. Bestrijk de plakken licht met milde olijfolie. Bak de plakken courgette in een hete grillpan aan beide zijden tot deze lichtbruine streepjes hebben. Geen grillpan? Plaats de met olie bestreken courgetteplakken op een bakplaat in een voorverwarmde oven op 200 °C gedurende 15 minuten.
  3. Halveer de cherrytomaatjes, snijd de mozzarella in stukjes en hak de basilicum grof.
  4. Giet de gekookte pasta af en spoel na met koud water.
  5. Mix de olijfolie en balsamicoazijn tot een dressing, breng op smaak met zwarte peper.
  6. Meng de pasta met de cherrytomaten, mozzarella, basilicum, courgette en dressing en schep goed door.
  7. Voeg als laatste de rucola toe en meng dit erdoorheen.

Tip!

Ook lekker met olijven.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker