Recept - Pannenkoekjes met rood fruit - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Pannenkoekjes met rood fruit

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Pannenkoekjes met rood fruit

Een feestelijk ontbijt

20 minuten

2 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: | Team Gezondheidsvoorlichting

Deze pannenkoekjes maak je met volkorenmeel en serveer je met rood fruit. Gezond én lekker dus!

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: | Team Gezondheidsvoorlichting

Deze pannenkoekjes maak je met volkorenmeel en serveer je met rood fruit. Gezond én lekker dus!

Ingrediënten

  • 200 ml magere melk
  • 200 gram rood fruit
  • 75 gram volkorenmeel
  • 1 ei
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • Een halve theelepel bakpoeder

CALORIEËN: 276

VET: 9 gram

VEZELS: 5 gram

EIWIT: 12 gram

KOOLHYDRATEN: 31 gram

Bereidingswijze

  1. Doe het volkorenmeel en bakpoeder in een beslagkom. Maak met behulp van een lepel een kuiltje in het midden.
  2. Breek het ei boven het kuiltje en mix door elkaar. Voeg vervolgens al mixend langzaam de melk toe. Mix het geheel totdat er een glad mengsel ontstaat.
  3. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en doe de olie in de pan. Voeg 3 eetlepels pannenkoekenmix toe om 3 pannenkoekjes te vormen (afhankelijk van de grootte van de pan kun je er ook meer of minder tegelijk bakken).
  4. Bak de pannenkoekjes ongeveer 1 minuut, totdat ze goudbruin zijn. Draai de pannenkoekjes dan om en bak deze kant ook gedurende 1 minuut.
  5. Herhaal dit totdat het pannenkoekenbeslag op is. Je kunt de pannenkoekjes ondertussen warm houden in de oven of op een bord boven een pan met warm water.
  6. Garneer de pannenkoekjes met het rood fruit, serveer en geniet!

Tip!

Probeer ook eens yoghurt met vers fruit of banaan met fijngehakte walnoten als topping.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker