Suzanne Vonk

Diëtist & onderzoeksmedewerker

Met een gemotiveerd team van betrokken mensen werken wij aan een wereld zonder kanker. Maak kennis met Suzanne.

Suzanne Vonk

"Kleine stapjes hebben het grootste effect"

Hoe werk jij elke dag aan een wereld zonder kanker? 
Als diëtist en onderzoeksmedewerker houd ik onze website VoedingenKankerinfo.nl up-to-date. Ik speur door het nieuwste wetenschappelijk onderzoek en blijf op de hoogte van de recente ontwikkelingen over de juiste voeding bij kanker.

Verder ontwikkel ik voorlichtingsmaterialen voor professionals. Patiënten en professionals kunnen met vragen over voeding bij ons terecht. Samen met mijn team beantwoord ik vragen, zoals wat je wel of beter niet kunt eten of wat mensen zelf kunnen doen om fitter te blijven tijdens de behandeling. 

Waarom werk je graag bij het Wereld Kanker Onderzoek Fonds? 
Ik vind het heel bijzonder om te kunnen werken aan de preventie van kanker en een betere kwaliteit van leven voor mensen met kanker. Wij ondersteunen onderzoek naar voeding en leefstijl bij kanker en geven hierover voorlichting aan de Nederlandse bevolking; mooi dat ik daar mijn steentje aan kan bijdragen. 

Wat is jouw tip voor een gezonde leefstijl? 
Maak een gezonde leefstijl leuk! Zie het niet als iets wat moet, maar als iets wat leuk is. Bedenk welke gezonde voedingsmiddelen jij lekker vindt en zet die vaker op je boodschappenlijstje. Ga op zoek naar een toffe sport (je hoeft echt niet die sportschool in). Zo is het iets wat je jouw hele leven kan en wilt volhouden. 

Wat is jouw favoriete recept? 
De lasagne met zalm is mijn favoriete gerecht. Ik houd van zalm en deze lasagne zit ook nog eens vol met lekkere groenten. Plus de omega 3-vetzuren uit de zalm zijn hartstikke gezond voor je.


Lees meer over de achtergrond van Suzanne op LinkedIn.