Merel van Veen

Coördinator Voeding en Kanker

Met een gemotiveerd team van betrokken mensen werken wij aan een wereld zonder kanker. Maak kennis met Merel.

Merel van Veen

"Ik werk er graag aan mee om alle fabels rondom voeding en kanker de wereld uit te krijgen"

Hoe werk jij elke dag aan een wereld zonder kanker?
Ik ben coördinator van het programma Over leven met kanker. Hierbij is mijn voornaamste taak om te zorgen dat de beschikbare informatie over voeding en kanker bij het publiek terecht komt. Dit doe ik door de website Voedingenkankerinfo.nl compleet en up-to-date te houden, door vragen van het publiek te beantwoorden en door mee te schrijven aan brochures en nieuwsbrieven. Ook verzorg ik zo nu en dan presentaties over voeding en kanker.

Waarom werk je graag bij het Wereld Kanker Onderzoek Fonds? 
Als voedingswetenschapper heb ik gemerkt dat er heel veel kennis is over voeding en kanker. Alleen de mensen om mij heen hebben hier geen weet van. Al die kennis blijft op stoffige planken liggen. Ik vind het heel belangrijk dat informatie over voeding en kanker voor iedereen beschikbaar is.

Daarom ben ik in 2013 begonnen met onderzoek naar hoe de informatievoorziening over voeding en kanker verbeterd kan worden. Bij het Wereld Kanker Onderzoek Fonds kan ik hier dagelijks aan werken, met een hoeveelheid informatie tot onze beschikking die van onschatbare waarde is. Ik hoor vaak terug van de gebruikers van Voedingenkankerinfo.nl of mensen wiens vragen we beantwoorden, hoezeer ze geholpen zijn door onze informatie. Zo fijn!

Wat is jouw tip voor een gezonde leefstijl?
Ook als je een heel druk leven hebt (een volle werkweek, een jong gezin en mantelzorgtaken) kun je gezond eten. Ik kook in het weekend vast vooruit voor de week door grotere porties te maken wat ik voor een deel invries. Zo heb ik snel een gezonde én lekkere maaltijd op tafel aan het eind van de dag.

Wat is jouw favoriete recept? 
Ik houd enorm van groenten grillen. Een couscousgerecht met gegrilde groenten vind ik lekker als lunch en als 'warme maaltijd'.


Lees meer over de achtergrond van Merel op LinkedIn.