Mara Douma

Medewerker Gezondheidsvoorlichting

Met een gemotiveerd team van betrokken mensen werken wij aan een wereld zonder kanker. Maak kennis met Mara.

Mara Douma

"Samen staan we sterker" 

Hoe werk jij elke dag aan een wereld zonder kanker? 
In mijn functie richt ik mij voornamelijk op de preventie van kanker door het ontwikkelen van voorlichtingsmaterialen, zoals brochures, kookboekjes, posters en ons magazine Samen. Ook maak ik nieuwsbrieven voor het algemene publiek, help ik mee aan de nieuwsbrieven voor professionals en houd ik de informatie op onze website up-to-date. Dagelijks vertaal ik kennis uit onderzoek naar begrijpelijke, inspirerende en motiverende adviezen. 

Waarom werk je graag bij het Wereld Kanker Onderzoek Fonds? 
Met veel plezier ga ik elke dag naar mijn werk! Mijn taken zijn divers en ik heb veel verantwoordelijkheden. Kanker raakt ons allemaal. Ik ben van mening dat er nog veel te bereiken is op het gebied van kanker voorkomen en genezen, dit is voor mij een drijfveer om elke dag gemotiveerd aan de slag te gaan. Met het gezellige team van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds werken wij elke dag hard aan een wereld zonder kanker.   

Wat is jouw tip voor een gezonde leefstijl? 
Maak een gezonde leefstijl vooral niet te moeilijk voor jezelf! Plan bijvoorbeeld ruim van tevoren tijd voor jezelf in om te sporten en om voldoende te bewegen op een dag. Gezond eten hoeft ook niet lastig te zijn. Met voldoende groenten, fruit, volkorenproducten en niet te veel vlees ben je al goed op weg.

Wat is jouw favoriete recept?
Dat is de sushi bowl met zalm en avocado. Ik ben dol op sushi. Houd jij ook van sushi? Dan is dit recept is een leuke variant om te proberen! De bloedsinaasappel geeft een frisse smaak en is heerlijk in combinatie met de zalm en avocado.


Lees meer over de achtergrond van Mara op LinkedIn.