Wie wij zijn

Wij zijn al bijna 25 jaar de autoriteit in Nederland op het gebied van voeding, lichaamsbeweging en lichaamsgewicht in relatie tot kanker.

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds doet continu onderzoek naar voeding en leefstijl in relatie tot kanker. Wij vertalen resultaten van onderzoek naar richtlijnen en adviezen om mensen te helpen de kennis toe te passen in hun eigen leven. 

Het belang van gezonde voeding en leefstijl

Kanker is moeilijk te voorspellen. Maar we begrijpen steeds beter dat we meer invloed hebben op de kans op kanker dan we zelf denken. Zo weten we dat de kans op kanker verkleind kan worden door gezonder te eten, meer te bewegen en op een gezond gewicht te blijven.

De thema's waarop wij ons richten

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds richt zich op de risicofactoren voeding, voedingspatroon, alcohol, lichaamsbeweging en lichaamsgewicht. Het gaat om de rol daarvan bij de preventie en overleving van kanker. 

Wereldwijde samenwerking

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is lid van het World Cancer Research Fund (WCRF) netwerk. Het WCRF netwerk is een wereldwijd samenwerkingsverband van charitatieve organisaties die zich richten op voeding en leefstijl in relatie tot kanker. 

Als onderdeel van het wereldwijde World Cancer Research Fund (WCRF) netwerk hebben wij de rol van voeding en leefstijl bij de preventie van kanker hoog op de agenda gezet. Maar er is nog zoveel te bereiken.