Stichting voor kankerpreventie zoekt renners voor de Dam tot Damloop

23 juni 2009

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WCRF NL) is op zoek naar mensen die mee willen doen aan een van de grootste hardloopevenementen ter wereld en geld voor deze stichting willen inzamelen.

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WCRF NL) heeft meer dan 100 startbewijzen beschikbaar voor de Dam tot Damloop tussen Amsterdam en Zaandam op 19 en 20 september.

De stichting heeft 100 startbewijzen voor de 10 mijl op zondag, 10 voor de Dam to Dam by night and 10 voor de 4 mijl op zondag. WCRF NL vraagt mensen snel te reageren want de kaarten raken snel op.

Nadia Ameyah, Operations Manager WCRF NL, vertelt: “De Dam tot Damloop is met 60.000 deelnemers een van de grootste hardloopevenementen ter wereld en wij van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds zijn trots om hieraan te mogen deelnemen. We hebben nog kaarten over, maar ze raken snel op. Dus ik zou de renners die ons willen steunen, adviseren om zich snel in te schrijven.

“Naast de kans om mee te doen aan een belangrijk evenement, is het ook een manier om mee te doen aan de strijd tegen kanker. Met het geld dat onze renners inzamelen door middel van sponsors, kunnen wij blijven doorgaan met onze essentiële onderzoeks- en voorlichtingsprogramma’s op het gebied van kankerpreventie.”

“Wetenschappers schatten dat een derde van de meest voorkomende soorten van kanker voorkomen kunnen worden door gezonde voeding, voldoende lichaamsbeweging en het behouden van een gezond gewicht. Wij vinden het van groot belang dat zoveel mogelijk mensen op de hoogte zijn van deze boodschap. Hierdoor kunnen wij streven naar een toekomst met minder kanker.”

Rent u ook mee? Steun dan tegelijk het Wereld Kanker Onderzoek Fonds in de strijd tegen kanker.

Om u aan te melden voor een plaats in de Dam tot Damloop of voor meer informatie over het Wereld Kanker Onderzoek Fonds belt u 020- 344 95 95 of mailt u naar marathon@wcrf.org

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Jessica Meijs, 020-344 9596, j.meijs@wcrf.org

Over het Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WCRF NL) is de enige stichting in Nederland die zich uitsluitend richt op kankerpreventie door een gezonde voeding en leefstijl. WCRF NL financiert, analyseert en geeft voorlichting over wetenschappelijk onderzoek in relatie tot kankerpreventie. 
Meer informatie op www.wcrf.nl

Alle aanbevelingen van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds zijn gebaseerd op het wetenschappelijke rapport van het internationale World Cancer Research Fund netwerk: Food, Nutrition, Physical Activity and the Prevention of Cancer: a Global Perspective. Dit is het grootste, meest omvattende rapport ter wereld over de relatie tussen voeding, leefstijl en de preventie van kanker. Ons Continuous Update Project (CUP) zorgt ervoor dat onze aanbevelingen ter preventie van kanker actueel blijven en gebaseerd blijven op het meest recente wetenschappelijke bewijs.

Naast het Wereld Kanker Onderzoek Fonds bestaat het internationale World Cancer Research Fund (WCRF) netwerk uit: World Cancer Research Fund in het Verenigd Koninkrijk (www.wcrf-uk.org), American Institute for Cancer Research in de Verenigde Staten (www.aicr.org), en World Cancer Research Fund in Hong Kong (www.wcrf-hk.org). Meer informatie over het netwerk is te lezen op www.wcrf.org