Stadstoezicht Amsterdam gaat gezond tijdens Kanker Preventie Week

11 mei 2010

In het kader van de Kanker Preventie Week van 17 tot en met 23 mei gaan het Wereld Kanker Onderzoek Fonds en de Dienst Stadstoezicht van de Gemeente Amsterdam een bijzondere samenwerking aan. Gedurende deze week wordt het belang van een gezonde voeding onder de aandacht gebracht van de medewerkers van Stadstoezicht Amsterdam. Het doel van de Kanker Preventie Week is mensen bewust te maken van het feit dat een gezond voedingspatroon, actieve leefstijl en gezond gewicht het risico op kanker met een derde kunnen verlagen.

In het bedrijfsrestaurant van Stadstoezicht Amsterdam wordt het ongezonde voedsel, zoals gefrituurde snacks, vervangen door een gezond alternatief. Alle 500 medewerkers krijgen vers fruit in de vorm van 40 fruitmanden. Ook biedt het restaurant een dagelijks wisselend gezond gerecht aan op basis van een recept van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Diverse promotiematerialen benadrukken het belang van een gezonde voeding en leefstijl. 

Nadia Ameyah, Operationeel Manager van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds: “We zijn verheugd een positieve bewustwordingscampagne op het gebied van gezonde voeding en leefstijl op te zetten voor de medewerkers van Stadstoezicht van de Gemeente Amsterdam. Het is belangrijk om onze boodschap, dat mensen zelf keuzes kunnen maken om de kans op kanker te verkleinen, zo breed mogelijk te verspreiden. De samenwerking met Stadstoezicht Amsterdam past binnen onze strategie om onder andere de overheid en het bedrijfsleven te betrekken bij onze voorlichtingsprogramma’s.” 

Onno van der Rijst, directeur Bedrijfsvoering en opdrachtgever van het project ‘Stadstoezicht Gezond’: ”Wij willen onze medewerkers bewust maken van het feit dat een gezond voedingspatroon en voldoende beweging hun eigen welzijn bevorderen. Graag maken we budget vrij voor gezonde en biologische voeding in ons bedrijfsrestaurant. Ons doel is het creëren van een gezondere leefstijl met als resultaat gezondere medewerkers. Het werk van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds sluit hier op aan. Hopelijk leidt dit tot een toekomst met minder kanker.” 

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds organiseert jaarlijks de Kanker Preventie Week met als doel aandacht te vestigen op het feit dat mensen zelf keuzes kunnen maken op het gebied van voeding, beweging en gewicht, die het risico op kanker met een derde kunnen verlagen. Alle aanbevelingen van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds zijn gebaseerd op wetenschappelijk bewijs.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Sabrina Schouw, Communicatie Manager, 020-344 9592, s.schouw@wcrf.org

Rapport Policy and Action for Cancer Prevention

Uit het rapport Policy and Action for Cancer Prevention, dat het internationale World Cancer Research Fund netwerk in februari 2009 presenteerde, blijkt dat een derde van alle gevallen van kanker en ruim 40% van de gevallen van darm- en borstkanker in westerse landen voorkomen kan worden door een gezond voedingspatroon, actieve leefstijl en gezond lichaamsgewicht.

Het rapport bevat naast deze indrukwekkende cijfers ook aanbevelingen aan verschillende groepen in de maatschappij zoals multinationals, overheid, scholen, gezondheidsdeskundigen, industrie, maatschappelijk betrokken instellingen, werkgevers, media en individuen. Het laat zien hoe we met simpele maatschappelijke veranderingen het risico op kanker wereldwijd significant kunnen verlagen. Meer over dit rapport op: www.wcrf.org/dietandcancer 

Over het Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WCRF NL) is de enige stichting in Nederland die zich uitsluitend richt op kankerpreventie door een gezonde voeding en leefstijl. WCRF NL financiert, analyseert en geeft voorlichting over wetenschappelijk onderzoek in relatie tot kankerpreventie. 
Meer informatie op www.wcrf.nl

 

Alle aanbevelingen van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds zijn gebaseerd op het wetenschappelijke rapport van het internationale World Cancer Research Fund netwerk: Food, Nutrition, Physical Activity and the Prevention of Cancer: a Global Perspective. Dit is het grootste, meest omvattende rapport ter wereld over de relatie tussen voeding, leefstijl en de preventie van kanker. Ons Continuous Update Project (CUP) zorgt ervoor dat onze aanbevelingen ter preventie van kanker actueel blijven en gebaseerd blijven op het meest recente wetenschappelijke bewijs.

Naast het Wereld Kanker Onderzoek Fonds bestaat het internationale World Cancer Research Fund (WCRF) netwerk uit: World Cancer Research Fund in het Verenigd Koninkrijk (www.wcrf-uk.org), American Institute for Cancer Research in de Verenigde Staten (www.aicr.org), en World Cancer Research Fund in Hong Kong (www.wcrf-hk.org). Meer informatie over het netwerk is te lezen op www.wcrf.org