Nieuw educatief spel ‘Versla de Banaan’

15 september 2011

Vandaag lanceert het Wereld Kanker Onderzoek Fonds het educatieve spel ‘Versla de Banaan’. Dit nieuwe spel is onderdeel van het voorlichtingsprogramma Top Fit Kids. Het spel leert kinderen over fit zijn terwijl ze spelen. ‘Versla de Banaan’ is vanaf vandaag gratis te spelen op www.topfitkids.nl

‘Versla de Banaan’ is onderdeel van Top Fit Kids, het voorlichtingsprogramma van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds gericht op kinderen van vijf tot tien jaar. Het doel van het voorlichtingsprogramma is om kinderen op een speelse wijze te leren over lichaamsbeweging en gezond eten, voor een grotere kans op een toekomst zonder kanker.

In ‘Versla de Banaan’ doen kinderen mee aan de leukste en belangrijkste hardloopwedstrijd van de virtuele stad Appeldoorn. De uitdaging is om sneller te zijn dan Snelle Suus, het sportiefste Top Fit Kids personage, en Bas Banaan, de snelste renner. Kinderen krijgen tijdens de race vragen over lichaamsbeweging en gezond eten. De prijs voor een goed antwoord is een turbo boost om sneller dan Snelle Suus en Bas Banaan te kunnen rennen.

Het nieuwe spel is gebaseerd op de ludieke hardloopwedstrijd ‘Versla de Banaan’ die plaats vond tijdens de lancering van het voorlichtingsprogramma Top Fit Kids op Sportpark Elzenhagen in Amsterdam Noord vorig jaar in september. Tijdens dit evenement probeerden kinderen een als banaan verklede hardloper in te halen.

Jessica Meijs, Manager Educatie bij het Wereld Kanker Onderzoek Fonds: “Het nieuwe spel is niet alleen leuk maar ook educatief. Kinderen leren over gezond eten en lichaamsbeweging terwijl ze spelen. Wij willen dat het spel kinderen aanzet om zelf hardloopwedstrijden te houden met vriendjes en vriendinnetjes op de speelplaats of atletiekbaan. Kinderen die actief zijn en gezond eten hebben een grotere kans om gezonde volwassenen te worden.”

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Germund Daal, Communicatie Coördinator, 020-344 9592, g.daal@wcrf.org

Over het spel ‘Versla de Banaan’

‘Versla de Banaan’ is te spelen op www.topfitkids.nl. Er is hiervoor ook een shortlink om meteen naar het spel te gaan: www.topfitkids.nl/versladebanaan
Speel het zelf! Versla de banaan…

Over www.topfitkids.nl

Vorig jaar september lanceerde Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds het voorlichtingsprogramma Top Fit Kids. Onderdeel van dit programma is de website www.topfitkids.nl. Deze website heeft een educatief en interactief karakter. De kinderen verkennen samen met de Top Fit Kids personages de virtuele stad Appeldoorn. Onderweg leren de kinderen hoe zij in topvorm kunnen komen en blijven. Aan de hand van diverse spellen, leerzame testen en informatieve pagina’s leggen de Top Fit Kids personages uit wat gezond eten en leven inhoudt, en waarom dit zo belangrijk is.

Over het Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WCRF NL) is de enige stichting in Nederland die zich uitsluitend richt op kankerpreventie door een gezonde voeding en leefstijl. WCRF NL financiert, analyseert en geeft voorlichting over wetenschappelijk onderzoek in relatie tot kankerpreventie. 
Meer informatie op www.wcrf.nl

Alle aanbevelingen van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds zijn gebaseerd op het wetenschappelijke rapport van het internationale World Cancer Research Fund netwerk: Food, Nutrition, Physical Activity and the Prevention of Cancer: a Global Perspective. Dit is het grootste, meest omvattende rapport ter wereld over de relatie tussen voeding, leefstijl en de preventie van kanker. Ons Continuous Update Project (CUP) zorgt ervoor dat onze aanbevelingen ter preventie van kanker actueel blijven en gebaseerd blijven op het meest recente wetenschappelijke bewijs.

Naast het Wereld Kanker Onderzoek Fonds bestaat het internationale World Cancer Research Fund (WCRF) netwerk uit: World Cancer Research Fund in het Verenigd Koninkrijk (www.wcrf-uk.org), American Institute for Cancer Research in de Verenigde Staten (www.aicr.org), en World Cancer Research Fund in Hong Kong (www.wcrf-hk.org). Meer informatie over het netwerk is te lezen op www.wcrf.org