Het World Cancer Research Fund netwerk publiceert nieuw beleidsrapport kankerpreventie

20 februari 2009

Het internationale World Cancer Research Fund netwerk, waar het Wereld Kanker Onderzoek Fonds deel van uit maakt, publiceert op 26 februari 2009 het rapport Policy and Action for Cancer Prevention. Dit omvangrijke rapport is het meest evidence-based beleidsrapport over kankerpreventie dat ooit is gepubliceerd.

In het rapport worden aanbevelingen voor kankerpreventie gedaan aan verschillende doelgroepen in de samenleving, van de overheid tot het individu. Daarnaast worden preventiecijfers gepresenteerd. Deze preventiecijfers laten zien welk deel van de gevallen van kanker voorkomen kan worden door gezonde voeding, voldoende lichaamsbeweging en een gezond gewicht. Dit is berekend voor 12 veelvoorkomende soorten kanker.

Het World Cancer Research Fund presenteert het rapport op 26 februari om 11.00 uur Nederlandse tijd in de Royal Society in Londen (Verenigd Koninkrijk). De voertaal is Engels.

Lees meer over het Policy Report

Alleen voor journalisten

De persconferentie is live via internet te volgen. Tevens is er de mogelijkheid om tijdens de persconferentie per e-mail vragen te stellen over het rapport. Heeft u hier interesse in? Neem dan contact op met

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Linda te Marvelde, 020-344 9595, l.temarvelde@wcrf.org

Over het Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WCRF NL) is de enige stichting in Nederland die zich uitsluitend richt op kankerpreventie door een gezonde voeding en leefstijl. WCRF NL financiert, analyseert en geeft voorlichting over wetenschappelijk onderzoek in relatie tot kankerpreventie. 
Meer informatie op www.wcrf.nl

Alle aanbevelingen van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds zijn gebaseerd op het wetenschappelijke rapport van het internationale World Cancer Research Fund netwerk: Food, Nutrition, Physical Activity and the Prevention of Cancer: a Global Perspective. Dit is het grootste, meest omvattende rapport ter wereld over de relatie tussen voeding, leefstijl en de preventie van kanker. Ons Continuous Update Project (CUP) zorgt ervoor dat onze aanbevelingen ter preventie van kanker actueel blijven en gebaseerd blijven op het meest recente wetenschappelijke bewijs.

Naast het Wereld Kanker Onderzoek Fonds bestaat het internationale World Cancer Research Fund (WCRF) netwerk uit: World Cancer Research Fund in het Verenigd Koninkrijk (www.wcrf-uk.org), American Institute for Cancer Research in de Verenigde Staten (www.aicr.org), en World Cancer Research Fund in Hong Kong (www.wcrf-hk.org). Meer informatie over het netwerk is te lezen op www.wcrf.org