Hardlopen voor kankerpreventie

25 juli 2011

Een sportieve prestatie neerzetten en tegelijk de strijd tegen kanker steunen. Dat kan tijdens de Dam tot Damloop 2011. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds streeft dit jaar naar 100 deelnemers om een record sponsorbedrag te bereiken. Met dit geld kan de stichting onderzoek naar en voorlichting over kankerpreventie financieren. Geïnteresseerden kunnen zich nog steeds aanmelden via marathon@wcrf.org

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds doet op 18 september voor de 4e keer mee aan de Dam tot Damloop, een loop van 10 Engelse Mijl. Deze start in Amsterdam en eindigt in Zaandam. De extra uitdaging dit jaar is om met 100 lopers mee te doen. De stichting is momenteel nog op zoek naar deelnemers. Deelnemers worden gesponsord door familie, vrienden en collega’s die via  www.wcrf.nl/damloop bedragen kunnen overmaken. Momenteel zijn de deelnemers druk bezig met het zoeken naar sponsors. Hun motivatie om zich voor kankerpreventie in te zetten is daarbij van groot belang.

Nynke Vrolijk-Barkhuijsen uit Utrecht, de deelnemer die momenteel het hoogste bedrag aan sponsorgeld binnen heeft gehaald, vertelt: “Mijn zus Maayke heeft bijnierschorskanker en vorig jaar heeft ze te horen gekregen dat er geen behandelmogelijkheden voor haar zijn die tot genezing leiden. Het enige wat zij nog kan doen (en doet!) is mee doen aan een onderzoek. Wat kan ik doen? Ik ga lopen voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds, mijn bijdrage aan een toekomst met minder kanker.”

Deelname aan de Dam tot Damloop voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds levert sponsoring en aandacht voor kankerpreventie. Bovendien staat de stichting achter dit sportieve evenement aangezien wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat lichaamsbeweging het risico op kanker kan verlagen.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Germund Daal, Communicatie Coördinator, 020-344 9592, g.daal@wcrf.org

  • Op www.wcrf.nl kunnen sportievelingen en sponsors meer informatie over de deelname aan de Dam tot Damloop voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds lezen. 
  • Startbewijzen voor de 10 Engelse Mijl van de Dam tot Damloop zijn alleen nog via de goede doelen verkrijgbaar.
  • Deelnemers die voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds meedoen krijgen een startbewijs, een eigen sponsorpagina op de website www.wcrf.nl en een hardloop t-shirt. Van deelnemers wordt gevraagd dat ze sponsorgeld binnenhalen.

Over het Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WCRF NL) is de enige stichting in Nederland die zich uitsluitend richt op kankerpreventie door een gezonde voeding en leefstijl. WCRF NL financiert, analyseert en geeft voorlichting over wetenschappelijk onderzoek in relatie tot kankerpreventie. 
Meer informatie op www.wcrf.nl

Alle aanbevelingen van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds zijn gebaseerd op het wetenschappelijke rapport van het internationale World Cancer Research Fund netwerk: Food, Nutrition, Physical Activity and the Prevention of Cancer: a Global Perspective. Dit is het grootste, meest omvattende rapport ter wereld over de relatie tussen voeding, leefstijl en de preventie van kanker. Ons Continuous Update Project (CUP) zorgt ervoor dat onze aanbevelingen ter preventie van kanker actueel blijven en gebaseerd blijven op het meest recente wetenschappelijke bewijs.

Naast het Wereld Kanker Onderzoek Fonds bestaat het internationale World Cancer Research Fund (WCRF) netwerk uit: World Cancer Research Fund in het Verenigd Koninkrijk (www.wcrf-uk.org), American Institute for Cancer Research in de Verenigde Staten (www.aicr.org), en World Cancer Research Fund in Hong Kong (www.wcrf-hk.org). Meer informatie over het netwerk is te lezen op www.wcrf.org