Deelnemers aan de 35ste NN Marathon Rotterdam hebben een extra stap gezet voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds was tijdens deze jubileum editie het officiële goede doel van de marathon. Dankzij verschillende acties brachten de lopers in totaal € 241.733 bijeen. Met deze mooie bijdrage kan het Wereld Kanker Onderzoek Fonds verder werken aan haar belangrijke missie: een wereld waarin niemand een kanker krijgt die voorkomen kan worden.
Marathon-directeur Mario overhandigde na afloop op de Coolsingel de donatie aan Nadia Ameyah, directeur van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Dr. Jürgen Schulze, CEO van Sysmex Europa, en Kazuya Obe, managing director van Sysmex Corporation, waren daarbij ook aanwezig. Sysmex nam het initiatief voor een bijzondere actie voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds.
Mario Kadiks: "Niet eerder is zo veel geld ingezameld voor het officiële goede doel van onze marathon. Er is een topprestatie geleverd door iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen om dit schitterende bedrag te kunnen aanbieden aan het Wereld Kanker Onderzoek Fonds."
Deelnemers konden op verschillende manieren geld doneren aan het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Door een bijdrage te storten bij inschrijving, door zich aan te sluiten bij het team van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds en niet in de laatste plaats door mee te doen aan een inspirerende actie van Sysmex.
Sysmex is een internationaal bedrijf dat onder meer apparatuur levert aan ziekenhuislaboratoria. Op initiatief van de Almeerse medewerker Jos van de Ven begon Sysmex speciaal voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds en de NN Marathon Rotterdam de actie Sysmex Against Cancer. Met zo’n 150 medewerkers uit 15 landen loopt Sysmex in de Maasstad mee voor het goede doel. In alle vestigingen van Sysmex werden acties ontwikkeld om medewerkers en relaties bij de fondsenwerving te betrekken.
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds stuurt, stimuleert en financiert innovatief en vooraanstaand wetenschappelijk onderzoek dat is gericht op de preventie en overleving van kanker door middel van voeding, gewicht en lichaamsbeweging. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds helpt ook mensen keuzes te maken in hun leefstijl die het risico op kanker kunnen verlagen.
Nadia Ameyah, directeur van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds: ,,Wij feliciteren alle deelnemers aan de marathon met de mooie prestaties en danken iedereen die een bijdrage heeft geleverd voor de preventie van kanker. Deze fantastische bijdrage maakt meer wetenschappelijk onderzoek en gezondheidsvoorlichting mogelijk.’’
EINDE PERSBERICHT
Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Germund Daal, Hoofd Communicatie en Gezondheidsvoorlichting, 020-344 9592, g.daal@wkof.nl
Over het Wereld Kanker Onderzoek Fonds
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is de enige stichting in Nederland die zich uitsluitend richt op de preventie en overleving van kanker door een gezonde voeding en leefstijl. Wereld Kanker Onderzoek Fonds financiert, analyseert en geeft voorlichting over wetenschappelijk onderzoek naar het verband tussen voeding, leefstijl en kanker. Meer informatie op www.samenkankervoorkomen.nl.
Alle aanbevelingen van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds zijn gebaseerd op het wetenschappelijke rapport van het internationale World Cancer Research Fund netwerk: Food, Nutrition, Physical Activity and the Prevention of Cancer: a Global Perspective. Dit is het grootste, meest omvattende rapport ter wereld over de relatie tussen voeding, leefstijl en de preventie van kanker. Ons Continuous Update Project (CUP) zorgt ervoor dat onze aanbevelingen ter preventie van kanker actueel blijven en gebaseerd blijven op het meest recente wetenschappelijke bewijs.
Naast het Wereld Kanker Onderzoek Fonds bestaat het internationale World Cancer Research Fund (WCRF) netwerk uit: World Cancer Research Fund in het Verenigd Koninkrijk (www.wcrf-uk.org), American Institute for Cancer Research in de Verenigde Staten (www.aicr.org), en World Cancer Research Fund in Hong Kong (www.wcrf-hk.org). Meer informatie over het netwerk is te lezen op www.wcrf.org.