AH-klanten Lelystad winkelen € 4.953 bij elkaar voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds

2 april 2009

Klanten van Albert Heijn Voorhof in Lelystad die in de afgelopen 6 weken bepaalde actieproducten kochten, hebben hiermee een bedrag van € 4.953,- voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds opgehaald. Albert Heijn Voorhof en een aantal fabrikanten bundelden hun krachten voor de actie ‘Doelbewust boodschappen doen’. Tijdens de actie kregen klanten voor allerlei producten bij de kassa een munt. Deze munt kon men doneren aan één van zes geselecteerde goede doelen. Voor iedere munt die werd ingeleverd, doneerde AH Voorhof 1 euro aan het goede doel.

De actie leverde in totaal ruim € 18.000,- op voor de goede doelen. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds bleek het populairste doel te zijn onder het winkelend publiek en ontving het hoogste bedrag. Monique Heijn, bestuurslid van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds, reisde daarom speciaal naar Lelystad om de cheque persoonlijk in ontvangst te nemen.

Monique Heijn, bestuurslid: “We zijn enorm blij met dit resultaat. Het is letterlijk van levensbelang dat er in Nederland betere voorlichting komt over het verband tussen kanker en een ongezonde manier van leven. Te veel mensen eten verkeerd en bewegen te weinig zonder dat ze weten dat daarmee de kans op kanker kan toenemen. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is ervoor om daar onafhankelijk onderzoek naar te laten doen en om daarover voorlichting te geven. Zodat mensen letterlijk hun leven beteren. Daarvoor is heel veel geld en inzet nodig. Een betere besteding van deze opbrengst kan ik mij dan ook niet voorstellen.”

Eigenaar Andrew Vosselman blikt tevreden terug op de actie. Hij is dan ook vastbesloten om volgend jaar weer een dergelijke actie te organiseren en meer AH-franchisenemers te enthousiasmeren voor een goededoelenactie.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Linda te Marvelde, 020-344 9596, l.temarvelde@wcrf.org

Over het Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WCRF NL) is de enige stichting in Nederland die zich uitsluitend richt op kankerpreventie door een gezonde voeding en leefstijl. WCRF NL financiert, analyseert en geeft voorlichting over wetenschappelijk onderzoek in relatie tot kankerpreventie. 
Meer informatie op www.wcrf.nl

Alle aanbevelingen van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds zijn gebaseerd op het wetenschappelijke rapport van het internationale World Cancer Research Fund netwerk: Food, Nutrition, Physical Activity and the Prevention of Cancer: a Global Perspective. Dit is het grootste, meest omvattende rapport ter wereld over de relatie tussen voeding, leefstijl en de preventie van kanker. Ons Continuous Update Project (CUP) zorgt ervoor dat onze aanbevelingen ter preventie van kanker actueel blijven en gebaseerd blijven op het meest recente wetenschappelijke bewijs.

Naast het Wereld Kanker Onderzoek Fonds bestaat het internationale World Cancer Research Fund (WCRF) netwerk uit: World Cancer Research Fund in het Verenigd Koninkrijk (www.wcrf-uk.org), American Institute for Cancer Research in de Verenigde Staten (www.aicr.org), en World Cancer Research Fund in Hong Kong (www.wcrf-hk.org). Meer informatie over het netwerk is te lezen op www.wcrf.org