Nieuw onderzoek over voeding, leefstijl en huidkanker

Vorig jaar kregen meer dan 22.000 mensen in Nederland te horen dat ze huidkanker hebben. Huidkanker is de meest voorkomende kankersoort in Nederland.

Dat de zon een belangrijke risicofactor voor huidkanker is, is al een tijd bekend. Maar welke invloed hebben voeding en leefstijl op het krijgen van huidkanker? Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds, autoriteit op het gebied van voeding en leeftijl, heeft daar nu onderzoek naar gedaan.

Onderzoek naar voeding, leefstijl en huidkanker 
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds heeft, in samenwerking met het WCRF-netwerk, al het onderzoek over voeding, lichaamsgewicht, beweging en huidkanker wereldwijd in kaart gebracht. Het resultaat is het rapport Diet, nutrition, physical activity and skin cancer: een bundeling van 55 studies uitgevoerd bij meer dan 13 miljoen volwassenen.

Het nieuwe rapport over huidkanker is onderdeel van het derde expertrapport van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Dit is het grootste onderzoek ooit naar voeding, leefstijl en kanker. 

Belangrijkste factor huidkanker: zon
De zon is de belangrijkste risicofactor voor het krijgen van huidkanker. Dit komt door UV-straling. Lees hoe je jezelf beschermt tegen de zon: voorkom zonverbranding.

Ook interessant:
Vijf weetjes over veilig zonnen.