Jamie Oliver roept op tot voedselrevolutie

Jamie Oliver is een fenomeen in de wereld van voedsel. Als een van 's werelds meest geliefde tv-chefs en restaurateurs gaat hij met zijn passie voor gezonde voeding de strijd aan tegen wereldwijde obesitas en ondervoeding bij kinderen.

Amsterdam, 20 mei 2016

Op vrijdag 20 mei 2016 vindt alweer onze vijfde jaarlijkse Food Revolution Day plaats waarbij we op de bres springen voor een wereldwijde voedselrevolutie!

Food Revolution Day 2016

Op Food Revolution Day 2016 lanceren we een wereldwijde, doorlopende campagne. Hiermee willen we het debat uitlokken, voedsel leren begrijpen en verandering stimuleren in de wijze waarop we voedsel inkopen en consumeren. Zo willen we mensen over de hele wereld aanmoedigen om gezondere keuzes rondom voedsel te maken. Tegelijkertijd pleiten we ook voor een positieve verandering in de voedingsindustrie.

Aan de basis van onze campagne staat het nieuwe platform: jamiesfoodrevolution.org. Hier laten we hartstochtelijk zien hoe leuk koken is en tonen we de harde waarheid over de voedingsindustrie. We streven naar een balans tussen het tonen van alle geweldige bestaande initiatieven die al een positief verschil maken en het in kaart brengen van urgente voedselproblematiek. 

Overgewicht en ondervoeding

In een wereld waarin 41 miljoen kinderen onder de 5 jaar oud kampen met overgewicht en obesitas en tegelijkertijd 159 miljoen kinderen zo ondervoed zijn dat ze niet goed groeien, moet er iets drastisch veranderen. Als we niet ingrijpen om deze wereldwijde voedingsproblematiek onder kinderen aan te pakken, groeien onze kinderen op met verhoogde risico's op voedingsgerelateerde ziektes zoals kanker. Onderzoek van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wijst uit dat ongeveer een derde van de dertien meest voorkomende kankersoorten kan worden voorkomen door gezonde voeding, meer beweging en een gezond gewicht.

Een krachtig en eensgezind geluid

Wij als consumenten kunnen met onze koopkracht grote bedrijven uit de voedingsindustrie dwingen hun praktijken te verbeteren. Dit betekent niet dat we allemaal radicaal moeten veranderen. Door kleine, positieve aanpassingen dragen we samen bij aan het grotere geheel. Of dit nu koken met je kinderen is, informatie over de huidige voedselkwesties uitwisselen of het kopen van een eerlijker en gezonder product, het telt allemaal mee. Wanneer experts, ouders, actiegroepen, beleidsmakers, activisten, onderzoekers, jij en ik samenwerken, kunnen we een krachtig en eensgezind geluid laten horen.

Sluit aan bij Jamies Food Revolution

Hoewel ik meer dan ooit bezorgd ben over de gezondheid van kinderen wereldwijd, ben ik ervan overtuigd dat we het tij kunnen keren. De gezondheid van toekomstige generaties ligt in onze handen. Dus beste lezers, sluit je nu aan bij de revolutie. De beschikbaarheid van goede, gezonde voeding is een basisrecht voor elk kind - laten we hier samen voor zorgen en daar nu mee beginnen.

www.jamiesfoodrevolution.org #foodrevolution