80 km wandelen voor minder kanker

Binnen 20 uur 80 km wandelen voor een wereld zonder kanker? Kun je het voorstellen? De 15-jarige Helena Koops uit Den Haag ging die uitdaging aan.

Van een vrijdagavond tot een zaterdagavond lang liep Helena de Kennedymars van Hilversum: 80 km wandelen binnen 20 uur. Een prestatie van formaat. Met deze wandeltocht verzamelde Helena geld in voor onderzoek en voorlichting van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. 

Helena Koops over haar motivatie: 

“Mijn moeder vertelde dat ze vroeger samen met haar vader (mijn opa) getraind heeft voor de Kennedymars. Voordat ze de tocht samen konden maken, overleed mijn opa. Toen ik dat hoorde, wilde ik de mars samen met mijn moeder lopen. Tijdens een oefenwandeling kwam het idee in mij op om de tocht om te zetten in een sponsoractie. Rond die tijd hoorde ik dat mijn tante óók kanker had gekregen. Te veel mensen in mijn omgeving zijn door kanker geraakt en dat moet veranderen. Daarom koos ik het Wereld Kanker Onderzoek Fonds als het goede doel voor mijn actie. Op die manier help ik een beetje mee om kanker de wereld uit te krijgen’’.

Voor de start van de mars had Helena al haar streefbedrag van €200 opgehaald. Tijdens de loop verdubbelde dit bedrag naar €420. Wat een held!

Bedankt!
Wij feliciteren Helena en haar moeder met het behalen van deze sportieve en mooie prestatie! Natuurlijk bedanken wij Helena én al haar donateurs. Deze mooie actie maakt meer onderzoek en voorlichting over de rol van voeding en leefstijl bij de preventie en overleving van kanker mogelijk.