Voeding en kanker

Elke dag maken we keuzes in de strijd tegen kanker. Niet alleen in onderzoek, maar ook in ons dagelijks leven. Voeding speelt daarbij een belangrijke rol.

‘Wat eten we vanavond?’. Dat is een vraag die ons allemaal bezighoudt. Maar wist je dat wat je iedere dag eet en drinkt invloed heeft op je kans op kanker? Sommige voedingsmiddelen verkleinen de kans op kanker, terwijl andere de kans op kanker juist vergroten.

Bekijk onze video

Gezonde keuzes in voeding

Op basis van het grootste onderzoek ooit naar voeding en leefstijl in relatie tot kanker, heeft het Wereld Kanker Onderzoek Fonds 10 aanbevelingen opgesteld om je te helpen de kans op kanker te verkleinen. De volgende aanbevelingen gaan over gezonde voeding:

  • Eet veel volkorenproducten, groente, fruit en peulvruchten. Lees meer.
  • Eet zo min mogelijk fastfood en ander voorbewerkt voedsel waar veel vet, zetmeel of suiker in zit. Lees meer.
  • Beperk het eten van rood en bewerkt vlees. Lees meer.
  • Drink zo min mogelijk dranken met toegevoegde suikers. Lees meer.
  • Drink zo min mogelijk alcohol. Lees meer.
  • Gebruik geen voedingssupplementen voor de preventie van kanker. Lees meer.

Download nu de gratis brochure Hoe verklein ik mijn kans op kanker? met alle aanbevelingen en tips.

Gezonde recepten

In onze online receptenbak vind je gezonde en heerlijke recepten. Met deze recepten is gezond eten ook genieten. Je kunt ook onze kookboekjes gratis bestellen of downloaden.

Speciale recepten bij smaakverandering

Op onze speciale website Voedingenkankerinfo.nl vind je recepten die speciaal zijn ontwikkeld voor mensen die door kanker en de behandeling ervan last hebben van smaakverandering. Deze recepten wijken soms af van bovenstaande adviezen voor kankerpreventie, want tijdens de behandeling van kanker gelden er andere voedingsbehoeften.

Lees meer over de campagne