Gewicht en kanker

Elke dag maken we keuzes in de strijd tegen kanker. Niet alleen in onderzoek, maar ook in ons dagelijks leven. Ons gewicht speelt daarbij een belangrijke rol.

We weten allemaal dat overgewicht ongezond is. Maar wist je al dat overgewicht de kans op maar liefst 12 vormen van kanker vergroot? Overgewicht is – op roken na – de belangrijkste oorzaak van kanker waar we zelf invloed op hebben. 

Bekijk onze video

Een van de belangrijkste stappen voor minder kans op kanker

Op basis van het grootste onderzoek ooit naar voeding en leefstijl in relatie tot kanker, heeft het Wereld Kanker Onderzoek Fonds 10 aanbevelingen opgesteld om je te helpen de kans op kanker te verkleinen. Een gezond gewicht behouden is één van de belangrijkste stappen die kunt nemen voor minder kans op kanker. Lees meer.

Gezonde keuzes voor een gezond gewicht

Wat draagt bij aan overgewicht en obesitas? Wij hebben dit voor je onderzocht. Blijf op een gezond gewicht met onze adviezen (de lijst is in willekeurige volgorde):

Download nu de gratis brochure Hoe verklein ik mijn kans op kanker? met alle aanbevelingen en tips.

Tip: gebruik de BMI-calculator

Een eerste stap naar een gezond gewicht is bepalen hoe je er nu voor staat, namelijk door je Body Mass Index (BMI) uit te rekenen. Dit kun je snel en makkelijk doen met onze online BMI-calculator.

Lees meer over de campagne