Wereld Kanker Dag 2016

Ieder jaar op 4 februari is het Wereld Kanker Dag, een dag waarop mensen over de hele wereld stilstaan bij kanker.

Het aantal mensen dat kanker krijgt neemt nog altijd toe. Kanker is de grootste uitdaging waar de volksgezondheid wereldwijd mee wordt geconfronteerd. Op Wereld Kanker Dag slaan verschillende organisaties in binnen- en buitenland de handen ineen en brengen tot uitdrukking dat alleen door samen te werken we het verschil kunnen maken.

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds vraagt op Wereld Kanker Dag extra aandacht voor het belang van een gezonde voeding en leefstijl voor de preventie van kanker. 

Over Wereld Kanker Dag

Wereld Kanker Dag is door de Union for International Cancer Control (UICC) uitgeroepen tot internationale bewustwordingsdag over kanker. Deze dag is gericht op het vergroten van het bewustzijn rondom kanker en om preventie, vroege opsporing en behandeling van de ziekte aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker te onderstrepen.

De Union for International Cancer Control (UICC) is het grootste netwerk gericht op kankerbestrijding met meer dan 800 aangesloten organisaties uit 155 landen. Voor meer informatie over de internationale campagne van de UICC bezoek www.worldcancerday.org

Wereld Kanker Dag in Nederland: samen maken wij het verschil

Ook in Nederland bundelen vele organisaties, waaronder het Wereld Kanker Onderzoek Fonds, op Wereld Kanker Dag hun krachten om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en te stimuleren dat mensen met kanker en hun naasten de weg naar passende zorg en ondersteuning goed weten te vinden.

De deelnemende en samenwerkende organisaties zijn KWF Kankerbestrijding, IPSO, Leven met Kanker, Integraal Kanker Centrum Nederland, Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, Radboud UMC, VUmc Cancer Center, Stichting pijn bij kanker, Nederlandse Vereniging voor Psychosociale Oncologie, Kanker Onderzoeksfonds Limburg, Care for Cancer, Kanker in Beeld, V&VN en het Wereld Kanker Onderzoek Fonds.

Er worden tientallen speciale activiteiten georganiseerd die allemaal eenvoudig te vinden zijn op de speciale website www.wereldkankerdag.nl

De rol van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds bij Wereld Kanker Dag

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is lid van de UICC en samen met het wereldwijde World Cancer Research Fund netwerk maken wij de internationale campagne mogelijk.

Wij vragen in binnen- en buitenland extra aandacht voor het feit dat een gezonde voeding en leefstijl erg belangrijk is voor de preventie van kanker. In Nederland doen we dat met de landelijke bewustwordingscampagne Samen Kanker Voorkomen.

Verklein de kans op kanker

We kunnen zelf veel doen om de kans op kanker te verkleinen. Volg onze 10 praktische aanbevelingen