Over de campagne Kanker draag je niet alleen

Kanker raakt ons allemaal. Maar kanker draag je niet alleen. Dat is de betekenis van ons nieuwe paarse lintje.

Wij vragen iedereen om op Wereld Kanker Dag — 4 februari — samen met ons het lintje te dragen. Op deze manier dragen we iedereen die wordt geraakt door kanker een warm hart toe.

Waarom deze campagne?

Wij willen met de campagne Kanker draag je niet alleen aandacht vragen en bewustzijn creëren voor de enorme impact die kanker op iemands leven heeft. Niet alleen het leven van patiënten verandert drastisch, maar ook hun naasten krijgen heel wat voor hun kiezen. Zij zorgen en begeleiden vaak intensief, met veel liefde en geduld, maar ook met verdriet en onzekerheid.

Met deze campagne willen we stilstaan bij alle mensen die ooit door kanker zijn geraakt; patiënt, voormalig patiënt, vriend, collega, familielid, zoon, dochter, vader of moeder. Iedereen kent wel iemand die kanker heeft of heeft gehad. En iedereen heeft zijn eigen verhaal.

Deel je foto en verhaal!

Draag jij op Wereld Kanker Dag het lintje met ons mee? Vraag het lintje gratis aan en stuur ons je foto en deel met ons waarom en voor wie jij het paarse lintje draagt!

Stuur je foto en verhaal naar informatie@wkof.nl met als onderwerp Kanker draag je niet alleen. Wij plaatsen het dan op onze website.

Over Wereld Kanker Dag

Op Wereld Kanker Dag werken we samen met een groot aantal organisaties en vragen we aandacht voor kanker en de impact van deze verschrikkelijke ziekte op onze levens. Lees meer over Wereld Kanker Dag.