Na diagnose kanker

Nog altijd krijgt 1 op de 3 mensen kanker. Mensen hebben tijdens en na behandeling veel vragen over voeding en kanker. Ook dan zijn wij er.

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds staat bekend voor aanbevelingen om de kans op kanker te verkleinen. Maar we zijn er ook voor mensen met vragen over voeding en leefstijl tijdens en na behandeling van kanker. Ook hier is er zoveel te bereiken.

Veel vragen over voeding en kanker

Veel mensen hebben vragen over voeding en leefstijl tijdens en na kanker. (Ex)patiënten, hun naasten en zorgprofessionals; mensen willen weten wat ze kunnen doen om de kans op overleving, en de kwaliteit van leven, beter te maken. Wij zien het als onze taak om ook hierbij te helpen.

Voedingenkankerinfo.nl

Wij werken samen met experts van het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL), Wageningen University & Research en de Landelijke Werkgroep Diëtisten Oncologie (LWDO) aan voedingenkankerinfo.nl, het platform voor kennis en advies over voeding tijdens en na behandeling van kanker.

Is het nu wel of niet aangeraden om een voedingssupplement te nemen tijdens behandeling? Helpt gember bij misselijkheid door chemotherapie? Wat te doen bij smaakverandering? Dat zijn enkele vragen die op voedingenkankerinfo.nl beantwoord worden.

Bekijk de veelgestelde vragen, of stel zelf een vraag. Alle vragen worden zorgvuldig beantwoord op basis van wetenschappelijk onderzoek of praktijkervaring.

Meer over voedingenkankerinfo.nl

Recepten voor patiënten

We hebben recepten die door Hutten Catering Veghel speciaal zijn ontwikkeld voor patiënten met smaakveranderingen. De smaak van de gerechten is getest bij mensen met kanker die chemotherapie kregen en aangepast aan hun wensen.

Ga naar de recepten

Het beste advies na behandeling

Na behandeling van kanker is het beste advies om onze aanbevelingen voor het verkleinen van de kans op kanker op te volgen, tenzij een arts anders adviseert. De aanbevelingen kunnen de kans op het opnieuw krijgen van kanker verkleinen. Ook kunnen ze de kans op andere ziekten zoals hart- en vaatziekten en diabetes verkleinen.

Meer onderzoek is nodig

Onderzoek naar voeding en leefstijl tijdens en na de behandeling van kanker is nog nieuw. Het is ook moeilijk, want elke patiënt en elke behandeling is anders. Wij vinden het erg belangrijk om meer antwoorden te vinden. Om zo meer mensen te helpen sterker te staan tegenover kanker.

Er is zoveel te bereiken. Steun ons vandaag nog.