Het Continuous Update Project (CUP)

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds streeft ernaar continu over de meest recente inzichten over het verband tussen voeding, leefstijl en kanker te beschikken. De grootste en meest actuele bron van kennis over kankerpreventie ter wereld

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds streeft ernaar continu over de meest recente inzichten over het verband tussen voeding, leefstijl en kanker te beschikken. Zo kunnen we de meest actuele bevindingen delen met zorgprofessionals, onderzoekers en met jou. Het Continuous Update Project (CUP) maakt dit mogelijk.

Een gezamenlijk project

Het Continuous Update Project is een gezamenlijk onderzoeksproject in samenwerking met de overige leden van het WCRF netwerk. Het wordt beheerd door WCRF International.

Voor dit onderzoeksproject worden er bevindingen uit wereldwijd onderzoek naar de preventie en overleving van kanker door middel van voeding, gewicht en lichaamsbeweging geanalyseerd.

Tijdens dit innovatief project verzamelen, analyseren en beoordelen onafhankelijke wetenschappers doorlopend nieuw onderzoek op het gebied van voeding, lichaamsbeweging, lichaamsgewicht en kankerpreventie. We bouwen hiermee verder op de solide basis van het wetenschappelijk rapport over kankerpreventie uit 2007: Food, Nutrition, Physical Activity and the Prevention of Cancer: a Global Perspective.

De grootste bron van informatie over kankerpreventie

Tot op heden zijn er ongeveer 4.000 wetenschappelijke artikelen over onderzoek naar de preventie van kanker verwerkt in het CUP. Hiermee is het project wereldwijd de grootste bron van informatie over de preventie van kanker door middel van gezonde voeding en leefstijl. Resultaten uit het project worden gepubliceerd in verschillende wetenschappelijke rapporten.

Wetenschappelijke rapporten op basis van het CUP

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds en de overige leden van het WCRF netwerk hebben tot heden 14 wetenschappelijke rapporten gepubliceerd op basis van uitgebreide analyses van het CUP. Deze rapporten bevatten de meest actuele bevindingen van onderzoek naar de preventie van de volgende kankersoorten:

De toekomst van het CUP

De bevindingen van het CUP zullen naar verwachting in 2017 volledig bijgewerkt zijn. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds zal vervolgens op basis hiervan de aanbevelingen voor de preventie van kanker opnieuw uitbrengen.

Kijk voor meer informatie over het Continuous Update Project (CUP) ook op de website van WCRF International.