De autoriteit in kankerpreventie

De bron van informatie over kankerpreventie

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is in Nederland de autoriteit op het gebied van de preventie van kanker door middel van voeding en leefstijl. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds richt zich op kankerpreventie onder andere door je te informeren over de keuzes die je zelf in je voeding en leefstijl kan maken om het risico op het krijgen (of terugkeren) van kanker te verlagen.

Samen met internationale collega’s in het WCRF netwerk zijn wij wereldwijd de bron van de meeste betrouwbare en uitgebreide informatie over het verband tussen voeding, voedingspatroon, gewicht, lichaamsbeweging en kanker.

Onze aanbevelingen ter preventie van kanker zijn gebaseerd op de analyse van duizenden onderzoeken. We doen geen aanbevelingen op basis van de resultaten van een enkel onderzoeksproject. Als we een aanbeveling doen kun je erop vertrouwen dat we dit zorgvuldig doen op basis van uitgebreide analyses van een groot aantal onderzoeken.

De onderzoeksrapporten en de aanbevelingen van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds vormen belangrijke bronnen van kennis, niet alleen voor onderzoekers en het publiek, maar ook voor gezondheidsorganisaties en beleidsmakers in binnen- en buitenland.