Nadia Ameyah

Directeur

Met een gemotiveerd team van betrokken mensen werken wij aan een wereld zonder kanker. Maak kennis met Nadia.

"Leef gezond uit liefde voor jezelf en je omgeving" 

Hoe werk jij elke dag aan een wereld zonder kanker?
In mijn functie als directeur van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds leid ik onze organisatie richting onze doelen. Dit doe ik samen met mijn team. 

Ik ben verantwoordelijk voor het leidinggeven aan de mensen die bij het Wereld Kanker Onderzoek Fonds werken, de dagelijkse gang van zaken, de voorbereiding van de vergaderingen van het bestuur en de voorbereiding en uitvoering van besluiten van het bestuur.

Als directeur behartig ik ook de belangen van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds binnen in ons internationale World Cancer Research Fund (WCRF) netwerk. 

Waarom werk je graag bij het Wereld Kanker Onderzoek Fonds?
Bijdragen aan het oplossen van een maatschappelijk probleem is de rode draad in mijn leven. Er worden grote stappen gemaakt in kankeronderzoek, kennisontwikkeling en de toepassing hiervan. Bij het Wereld Kanker Onderzoek werken we elke dag toe naar een wereld zonder kanker. Voor mij kan die dag niet snel genoeg komen. Daarom zet ik mij onvermoeid in voor onze missie.

Wat is jouw tip voor een gezonde leefstijl?
Mijn tip voor een gezonde leefstijl is je leefomgeving op een wijze inrichten dat de gezonde keuze de makkelijke en soms enige keuze is. Zo haal ik zelf geen ongezonde snacks in huis. Hierdoor wordt de verleiding kleiner.

Wat is jouw favoriete recept?
Kiezen uit onze gerechten vind ik moeilijk. Er is heel veel wat ik lekker vind, en ze zijn gezond! Maar als ik toch een keuze moet maken dan ga ik voor de Griekse salade