Meer kennis over voeding, leefstijl en kanker

Kanker is de belangrijkste doodsoorzaak in Nederland. Één op de drie Nederlanders krijgt in zijn of haar leven te maken met kanker.

Een ander gegeven is dat ongeveer 40% van alle kankerpatiënten aan deze verschrikkelijke ziekte overlijdt. Dit is een angstaanjagend gegeven, maar gelukkig is er ook een positieve boodschap: kanker kan voor een groot deel voorkomen worden.

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil mensen informeren over het verband tussen voeding, leefstijl en kankerpreventie. Dankzij de steun van onze donateurs financiert het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wetenschappelijk onderzoek dat het sterke verband tussen onze voeding en leefstijl en de kans om kanker te krijgen aantoont.

Één derde van de meest voorkomende gevallen van kanker kan voorkomen worden door gezond te eten, meer te bewegen en een gezond gewicht te behouden. U begrijpt dat het van levensbelang is om hier meer over te weten.

Wij zijn hard op weg om steeds meer antwoorden te krijgen, maar er is meer onderzoek nodig om kanker steeds beter te begrijpen. De uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek vertalen wij naar gezondheidsvoorlichting om mensen te helpen zichzelf en hun dierbaren te beschermen tegen kanker.

Hoeveel onderzoek en voorlichting wij kunnen realiseren, hangt af van de mensen die dit belangrijke werk willen steunen.

Steun ons vandaag nog. Alvast hartelijk dank!