Onze bronnen

Onze adviezen over voeding en leefstijl tijdens en na kanker baseren wij op wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring van experts.

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds baseert al haar informatie en adviezen op het grootste onderzoek ooit naar voeding, leefstijl en kanker. Daar waar nog geen wetenschappelijk bewijs beschikbaar is, gaan we uit van praktijkervaring van professionals waarover consensus is.

Wij werken met een team van experts, onder andere:

  • Professor Ellen Kampman, hoogleraar Voeding en Ziekte aan de Wageningen Universiteit en voorzitter van de Landelijke Werkgroep Diëtisten Oncologie (LWDO).
  • Jeanne Vogel, oncologisch diëtist en lid van de LWDO.
  • Dr. Sandra Beijer, diëtist en senior onderzoeker bij het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en lid van de LWDO.

Bezoek onze website over voeding en kanker
Voedingenkankerinfo.nl is onze website waar experts vragen beantwoorden over voeding rondom en na de behandeling van kanker. De antwoorden zijn geformuleerd op basis van de best beschikbare wetenschappelijke kennis en praktijkervaringen van professionals.

Meer informatie
Voor ondersteuning en meer informatie over voeding en leefstijl tijdens en na kanker kun je terecht bij de volgende organisaties en initiatieven (een selectie):

Inloophuizen en Psycho-Oncologische centra Samenwerking en Ondersteuning (IPSO)

Bij inloophuizen en psycho-oncologische centra kunnen mensen terecht die met kanker zijn geconfronteerd en behoefte hebben aan een luisterend oor of therapeutische begeleiding bij de verwerking van wat ze is overkomen. Ook kunnen ze hier terecht voor contact met lotgenoten.

Verwijsgids Kanker

De Verwijsgids Kanker helpt patiënten en hun naasten bij het vinden van aanvullende behandelings- en begeleidingsmogelijkheden die zij op enig moment na de diagnose nodig hebben. De gids biedt een overzicht van zorgverleners, organisaties en zelfhulpprogramma’s. De website is van het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) in samenwerking met andere partners.

Kanker.nl

Kanker.nl is een platform voor patiënten en hun omgeving, aangevuld met onafhankelijke informatie van oncologieprofessionals, psychologen, patiëntenorganisaties en onderzoekers.

Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK)

De NFK en de kankerpatiëntenorganisaties dienen gezamenlijk een groot maatschappelijk doel; vanuit patiëntperspectief werken zij aan: een betere kwaliteit van leven, een betere kwaliteit van zorg en een betere toegankelijkheid van zorg.

Oncologische revalidatie

Op de website van Revalidatie Nederland kun je een overzicht vinden van verschillende organisaties in Nederland waar je een programma oncologische revalidatie kunt volgen.

Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie

Met de website defysiotherapeut.com vind je een gespecialiseerde (Oncologie) fysiotherapeut bij jou in de buurt.