Het team Over leven met kanker

Vragen over voeding en leefstijl na diagnose kanker? Wij helpen je met informatie en adviezen.

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is al 25 jaar de autoriteit in Nederland op het gebied van voeding, lichaamsbeweging, lichaamsgewicht en kanker. 

Wij zijn er om je te helpen met adviezen om goed te eten en gezond te leven om de kans op herstel te vergroten, de kwaliteit van leven te verbeteren en de kans op het opnieuw krijgen van kanker te verkleinen.

Ons team Gezondheidsvoorlichting
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds heeft een toegewijd team van gezondheidsvoorlichters met expertise in onderzoek, (oncologische) diëtetiek, voorlichting en communicatie.

Op de foto zie je van links naar rechts:

  • Dr. José Breedveld-Peters, Diëtist en Onderzoeker. José ontwikkelt en implementeert het voorlichtingsprogramma Over leven met kanker
  • Suzanne Vonk, Diëtist en Onderzoeksmedewerker. Suzanne houdt zich bezig met het schrijven en updaten van artikelen op onze website Voedingenkankerinfo.nl. Ook beantwoordt ze vragen van patiënten en professionals en werkt ze aan Nieuws over leven met kanker
  • Mara Douma, Medewerker Gezondheidsvoorlichting. Mara houdt zich bezig met de voorlichting over de preventie van kanker, waarbij onze 10 aanbevelingen een grote rol spelen.
  • Germund Daal, Hoofd Doelrealisatie en Communicatie. Germund is verantwoordelijk voor alle programma’s voor gezondheidsvoorlichting en communicatie. Daarnaast coördineert hij de activiteiten op het gebied van wetenschappelijk onderzoek.

Teamleden niet op de foto:

  • Ir. Merel van Veen, Coördinator Voeding en Kanker. Merel ontwikkelt en implementeert het voorlichtingsprogramma Over leven met kanker. Ook draagt zij zorg voor onze website Voedingenkankerinfo.nl.
  • Paul Willemse, Grafisch Ontwerper. Paul zorgt voor de toegankelijke vormgeving en presentatie van onze voorlichtingsmaterialen, nieuwsbrieven en websites.

Nog meer experts betrokken
Naast de teamleden van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds zijn er nog meer experts betrokken bij onze voorlichting over voeding en leefstijl na diagnose kanker. Zo bestaat de redactie van onze website Voedingenkankerinfo.nl ook uit:

  • Prof. dr. ir. Ellen Kampman, hoogleraar Voeding en Ziekte, Wageningen University & Research.
  • Dr. Sandra Beijer, diëtist en senior onderzoeker, Integraal Kankercentrum Nederland.
  • Jeanne Vogel, oncologie diëtist.

Lees meer over deze experts.