Diagnose kanker: wat nu?

Eén op de drie mensen in Nederland wordt in zijn leven geconfronteerd met de diagnose kanker. Wij zijn er om je te helpen met al je vragen over voeding en leefstijl.

De diagnose kanker kan een enorme impact op je leven hebben. Niet alleen als patiënt, maar ook als naaste word je erdoor geraakt. Na de diagnose kanker breekt er een onzekere tijd aan. Een tijd waarin er veel emoties en vaak ook veel vragen zijn.

Een tijd van veel vragen
Veel mensen vragen zich af wat ze zelf kunnen doen om de kans op herstel zo groot mogelijk te maken en hoe ze ervoor kunnen zorgen dat ze zich zo fit mogelijk blijven voelen tijdens de behandeling. Ook na de behandeling hebben mensen veel vragen over voeding en leefstijl. 

Het belang van voeding en leefstijl bij kanker
Goed eten en bewegen tijdens kanker is belangrijk om te zorgen dat je zo fit mogelijk blijft om de gevolgen van de ziekte en behandeling aan te kunnen.

Je voeding moet zoveel mogelijk goede voedingsstoffen bevatten. Maar als gevolg van behandelingen zoals chemotherapie, radiotherapie (bestraling) en wellicht een operatie kun je klachten hebben waardoor eten moeizaam gaat. 

Wij zijn er voor je
Klachten als misselijkheid, moeite met slikken, gebrek aan eetlust of smaakveranderingen kunnen het lastig maken om goed te eten. Wij helpen je met informatie en adviezen. Ook als het gaat om algemene klachten zoals vermoeidheid waarbij voeding kan helpen.

Op deze website lees je onder andere over:

Met onze website Voedingenkankerinfo.nl heb je toegang tot antwoorden op ruim 200 veelgestelde vragen over voeding, leefstijl en kanker. Deze informatie is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en de praktijkervaring van experts in kanker.

Ons voorlichtingsprogramma 'Over leven met kanker'
Met ons voorlichtingsprogramma Over leven met kanker helpen wij je bij vragen over voeding en leefstijl tijdens en na de behandeling van kanker.

Over het Wereld Kanker Onderzoek Fonds
Wij zijn al 25 jaar de autoriteit in Nederland op het gebied van voeding, lichaamsbeweging, lichaamsgewicht en kanker.

Wij zijn er om je te helpen met adviezen om goed te eten en gezond te leven om de kans op herstel te vergroten, de kwaliteit van leven te verbeteren en de kans op het opnieuw krijgen van kanker te verkleinen.