Leon Wolleswinkel

Senior Fondsenwerver

Met een gemotiveerd team van betrokken mensen werken wij aan een wereld zonder kanker. Maak kennis met Leon.

"Het is altijd het juiste moment om iets goeds te doen"  

Hoe werk jij elke dag aan een wereld zonder kanker? 
Ik richt mij op het contact houden met onze achterban en het werven van nieuwe donateurs. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een actie waarbij wij mensen die ons vroeger gesteund hebben, vragen om ons opnieuw te helpen. Aan de andere kant zet ik mij in om de ervaring van donateurs nog mooier te maken, zodat zij achter ons werk blijven staan. Wij zijn voor een groot deel afhankelijk van de steun van onze donateurs en ik vind het erg fijn dat ik door mijn inzet mijn steentje bij kan dragen aan ons ultieme doel: een wereld zonder kanker.

Waarom werk je graag bij het Wereld Kanker Onderzoek Fonds? 
Iedereen kent wel iemand die geraakt is door deze vreselijke ziekte. Ik zet mij dan ook graag in om meer wetenschappelijk onderzoek en voorlichting mogelijk te maken om zoveel mogelijk gevallen van kanker te voorkomen. Ik werk al ruim tien jaar voor goede doelen en vind het belangrijk dat het werk wat ik doe een maatschappelijke impact heeft. We werken in een hecht en gezellig team en elke dag ga ik dan ook met veel plezier naar mijn werk.

Wat is jouw tip voor een gezonde leefstijl? 
Door te beginnen met simpele gewoontes. Zelf maak ik bijvoorbeeld elke dag een wandeling in de pauze en pak ik zoveel mogelijk de fiets in plaats van de tram. Een andere goede tip is om elke dag fruit in plaats van snoep te eten op het moment dat je trek krijgt.

Wat is jouw favoriete recept?
Mijn favoriete recept is courgette en paprika ratatouille met witvis. Je kunt mij altijd wakker maken voor vis en ik ben fan van de Franse keuken. Dit recept is ook nog eens erg gezond en gemakkelijk te maken.


Lees meer over de achtergrond van Leon op LinkedIn.