Het verhaal van Simone

"Na onderzoeken in een Nederlands ziekenhuis kreeg ik 2 weken later de uitslag. Kwaadaardig, 2 tumoren, ook in mijn lymfeklieren. Een operatie was noodzakelijk (met een wachtlijst van minimaal 5 weken), met kans op amputatie, en verdere onderzoeken volgen nog.

Na het uitstellen van een MRI-scan heb ik naar een ziekenhuis in België gebeld en mijn situatie uitgeled. De volgende ochtend heb ik een afspraak gemaakt in een Belgisch ziekenhuis met een arts. En 1 week later kon ik daar worden geopereerd!!

Vervolgens kreeg ik een zware chemokuur (9x) (met als gevolg haaruitval, long-embolie, tromboses 2x en geen witte bloedplaatjes meer) en bestralingen (zo'n 30 stuks, ook met gevolgen). 

In de loop van de jaren de vervolgschade doorlopen, tot aan oedeem in mijn benen en volledig orthopedische schoenen aan toe. Orthopedische schoenen heb ik dankzij een therapeut kunnen afbouwen. Ik draag nu gewone schoenen. Inmiddels ben ik vorig jaar met een gezondheidscoach aan de slag gegaan. Ik woog 89,6 kg inmiddels, en weeg nu 71,5 kg.

HOU VOL het is het waard!"


Dit is een persoonlijk verhaal dat gaat over de eigen ervaringen en visie van de persoon die het verhaal deelt. Het verhaal kan daardoor informatie bevatten die kan afwijken van de standpunten, voorlichting en adviezen van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds.