Het verhaal van Marjan

"Op 12 maart 2020 had ik mijn operatie, een borstamputatie. De dag erna kreeg ik nog een operatie, want ik had een nabloeding. De week erop mocht ik naar huis.

Tuurlijk had ik op de televisie beelden gezien van hoe het er aan toe ging in de buitenwereld. Maar hoe bizar als je het ziekenhuis uitkomt... Voorzichtigheid geboden, dat zeker. Chemo' s achter de rug en dan operaties. Je weerstand is dan niet optimaal natuurlijk...

Nacontroles heb ik gewoon gehad, bij de chirurg en bij de plastische chirurg. Alles ging door. Mijn expander moest gevuld worden vòòr de bestraling, dus elke week had ik een consult.

Helaas werd ik behandeld door verschillende artsen, want mijn arts moest naar de afdeling van corona. Daardoor is er te laat gezien dat mijn expander niet voldoende vulde, dus wéér een operatie vlak vòòr de bestralingen.

Ook de bestralingen gingen gewoon door, dus wat COVID-19 betreft zijn mijn behandelingen niet uitgesteld wat ik heel fijn vond. Verder, buiten de stress omdat ik bang was om corona te krijgen, heb ik er niet heel veel last van gehad. Vriendinnen en familie altijd nog gezien, wel op afstand natuurlijk!"


Dit is een persoonlijk verhaal dat gaat over de eigen ervaringen en visie van de persoon die het verhaal deelt. Het verhaal kan daardoor informatie bevatten die kan afwijken van de standpunten, voorlichting en adviezen van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds.