Het verhaal van Ineke

"In januari 2014 ben ik voor het eerst geopereerd aan borstkanker en kreeg ik een inwendige prothese en geen nabehandeling. De tweede keer was in november 2018. De kanker was terug en er volgde een volledige amputatie met bestraling, chemo en hormoontherapie.

In deze periode ben ik gestart met de Stichting Care Bag om lotgenoten te helpen en ondersteunen met een care bag, draintasje. Het hielp mij om door deze afschuwelijke periode heen te komen.

Ondanks alle nabehandeling en het slikken van Tamoxifen heb ik nu uitzaaiingen in mijn longen en stuitje wat niet meer weggaat.

Nu, in tijden van corona, is het erg beangstigend om naar het ziekenhuis te komen. De eerste gesprekken met de internist oncologe en medisch psycholoog gingen telefonisch, wat echt niet fijn is. Doordat ik door mijn longen tot een risicogroep behoor, is het erg opletten en mijd ik alle drukte.

Ik vind het erg moeilijk en het zijn angstige tijden."


Dit is een persoonlijk verhaal dat gaat over de eigen ervaringen en visie van de persoon die het verhaal deelt. Het verhaal kan daardoor informatie bevatten die kan afwijken van de standpunten, voorlichting en adviezen van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds.