Het verhaal van Anja

December 2020: "Niets vermoedend, zoals iedere twee jaar, had ik het bevolkingsonderzoek borstkanker ondergaan. Geen moment was ik benieuwd naar de uitslag, gewoon omdat het altijd goed was en er ook nu geen reden was om daaraan te twijfelen. 

Totdat de uitslag kwam. Niet goed ... 'dag bij dag leven', hield ik mezelf onmiddellijk voor. Het vreemde was dat ik in eerste instantie de diagnose borstkanker vrij rationeel kon benaderen.

De tumor is vlak voor de kerstdagen verwijderd en ik ben nu halverwege de bestralingscyclus. Alles dus zoals verwacht, zij het niet dat ik in mijn vroege kinderjaren een trauma heb opgelopen die juist nu, tijdens de bestralingen, wordt getriggerd. 

Het niet weg kunnen wanneer je wilt, het stilliggen, (hoe kort ook) activeert ogenblikkelijk de beklemming van mijn kinderjaren. Gelukkig heb ik in mijn leven geleerd aan deze benauwdheid stem te geven, dat geeft innerlijke ruimte.

Wat is het fijn dat zowel de artsen als de laboranten bij de radiotherapie hier heel vriendelijk en betrokken mee omgaan, super. Het grappige is dat mijn motto 'Dag bij dag leven', de titel is van mijn boek: 'Dagleven', zo is het kringetje rond."

Dagleven

Lees hier meer over het boek 'Dagleven' van Anja, waaronder mooie recensies. Heb je interesse? Het is voordeliger om rechtstreeks bij Anja te bestellen. Dit kan via anjavlasblom2@gmail.com.


Dit is een persoonlijk verhaal dat gaat over de eigen ervaringen en visie van de persoon die het verhaal deelt. Het verhaal kan daardoor informatie bevatten die kan afwijken van de standpunten, voorlichting en adviezen van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds.