De afdeling Gezondheidsvoorlichting van het WKOF is onder andere verantwoordelijk voor de website Voedingenkankerinfo.nl. Hoe komen de artikelen op de website eigenlijk tot stand? Lees het hier.
Mannen helpen om te gaan met prostaatkanker, dat is wat ervaringsdeskundige Aart van Dijk hoopt te bereiken met zijn boek ‘Prostaat praat!’. In het boek komen ervaringsdeskundigen, zorgverleners en onderzoekers aan het woord.
Kanker kan een enorme impact hebben op iemands smaak en plezier in eten. Chefkok Ryan Riley zag dit van dichtbij toen zijn moeder longkanker kreeg. Om mensen met kanker weer te laten genieten van eten richtte hij ‘Life Kitchen’ op.
Momenteel is er weinig bekend over kanker waarbij de primaire tumor onbekend (PTO) is. De vooruitzichten bij deze diagnose zijn slecht. Reden te meer om onderzoek te doen naar de rol van leefstijl bij PTO.
Veel mensen met kanker krijgen te maken met smaak- reukveranderingen. Dit heeft grote impact op hun kwaliteit van leven. Reden om in gesprek te gaan met een expert op dit gebied: dr. Irene IJpma. Zij vertelt wat op dit moment bekend is.
Als diëtist zag Kelly Silverio Alonso-Duin dat initiatieven van koks om mensen met smaakveranderingen bij kanker te helpen, niet iedereen bereikten. Met het Wereld Kanker Onderzoek Fonds bedacht ze daarom speciale tools.
Mensen met de diagnose kanker goed en volledig informeren is vaak een uitdaging. Gezondheidsvoorlichter Joyce de Vos legt uit hoe zij binnen het Oncologie Centrum aan de slag is gegaan met deze informatievoorziening.
In hoeverre besteden Nederlandse huisartsen aandacht aan de leefstijl van hun patiënten en welke factoren bepalen of ze dit wel of niet doen? Dit is onlangs onderzocht in een studie onder bijna 200 Nederlandse huisartsen.
Prevalidatie is een veelbelovende strategie om de resultaten en het herstel van de behandeling tegen kanker te verbeteren. Bart Bongers legt uit wat prevalidatie is en wat belangrijke ontwikkelingen zijn op het gebied van prevalidatie.
Vrouwen die vóór de menopauze langer en ernstiger overgewicht hebben gehad, hebben een groter risico op baarmoeder-, borst- en darmkanker.