Eerdere edities nieuwsbrief professionals

Echtpaar kijkt samen naar tablet

Achter de schermen van Voedingenkankerinfo.nl

De afdeling Gezondheidsvoorlichting van het WKOF is onder andere verantwoordelijk voor de website Voedingenkankerinfo.nl. Hoe komen de artikelen op de website eigenlijk tot stand? Lees het hier.

Boek Prostaat praat

Het boek 'Prostaat praat!'

Mannen helpen om te gaan met prostaatkanker, dat is wat ervaringsdeskundige Aart van Dijk hoopt te bereiken met zijn boek ‘Prostaat praat!’. In het boek komen ervaringsdeskundigen, zorgverleners en onderzoekers aan het woord.

Ryan Riley

Mensen met kanker weer laten genieten van eten

Kanker kan een enorme impact hebben op iemands smaak en plezier in eten. Chefkok Ryan Riley zag dit van dichtbij toen zijn moeder longkanker kreeg. Om mensen met kanker weer te laten genieten van eten richtte hij ‘Life Kitchen’ op.

Karlijn Hermans

De rol van leefstijl bij de kankersoort primaire tumor onbekend

Momenteel is er weinig bekend over kanker waarbij de primaire tumor onbekend (PTO) is. De vooruitzichten bij deze diagnose zijn slecht. Reden te meer om onderzoek te doen naar de rol van leefstijl bij PTO.

Onderzoekster Irene IJpma

Wat weten we over smaak- en reukveranderingen bij kanker?

Veel mensen met kanker krijgen te maken met smaak- reukveranderingen. Dit heeft grote impact op hun kwaliteit van leven. Reden om in gesprek te gaan met een expert op dit gebied: dr. Irene IJpma. Zij vertelt wat op dit moment bekend is.

Dietiste Kelly Silverio Alonso-Duin

Diëtist ontwikkelt hulpmiddel om thuis met smaak aan de slag te gaan

Als diëtist zag Kelly Silverio Alonso-Duin dat initiatieven van koks om mensen met smaakveranderingen bij kanker te helpen, niet iedereen bereikten. Met het Wereld Kanker Onderzoek Fonds bedacht ze daarom speciale tools.

Joyce de Vos

Uit de praktijk van gezondheidsvoorlichter Joyce de Vos

Mensen met de diagnose kanker goed en volledig informeren is vaak een uitdaging. Gezondheidsvoorlichter Joyce de Vos legt uit hoe zij binnen het Oncologie Centrum aan de slag is gegaan met deze informatievoorziening.

Dokter leefstijladvies

Leefstijlbegeleiding door Nederlandse huisartsen

In hoeverre besteden Nederlandse huisartsen aandacht aan de leefstijl van hun patiënten en welke factoren bepalen of ze dit wel of niet doen? Dit is onlangs onderzocht in een studie onder bijna 200 Nederlandse huisartsen.

Dr. Bart Bongers

Prevalidatie in onderzoek en in de praktijk

Prevalidatie is een veelbelovende strategie om de resultaten en het herstel van de behandeling tegen kanker te verbeteren. Bart Bongers legt uit wat prevalidatie is en wat belangrijke ontwikkelingen zijn op het gebied van prevalidatie.

Vrouw met meetlint om de buik

Duur en mate van overgewicht van invloed op het risico op kanker bij vrouwen

Vrouwen die vóór de menopauze langer en ernstiger overgewicht hebben gehad, hebben een groter risico op baarmoeder-, borst- en darmkanker.