Recent is nagegaan wat de houding is van medisch specialisten, huisartsen en verpleegkundigen ten aanzien van leefstijladviezen die zij geven bij de begeleiding van mensen met kanker.
De afgelopen decennia zijn de overlevingskansen van kinderen met kanker enorm toegenomen. Maar de behandelingen geven ernstige bijwerkingen. We zijn in gesprek gegaan met prof. dr. Tissing over zijn werk als kinderoncoloog.
In gesprek met prof. dr. Paul Rogers, kinderoncoloog in het Britisch Columbia Kinderziekenhuis en professor aan de Universiteit van Britisch Columbia in Vancouver, Canada.
Speciaal voor mensen met voedingsproblemen rondom oncologie ontwikkelt Hutten recepten voor onze website Voedingenkankerinfo.nl.
Het tweede deel van het proefschrift 'Improving information provision on nutrition and cancer - For cancer survivors and health professionals' is gericht op zorgprofessionals.
Op 18 september is dr. Merel van Veen gepromoveerd op het onderwerp informatievoorziening over voeding en kanker.
Op 20 juni 2019 gaf Esther Heijkoop een presentatie over de richtlijnen voor kankerpreventie van het WKOF op het symposium 'Oncologie in perspectief'.
Zijn er factoren die het risico op terugkeer van een blaastumor verlagen? En die de kwaliteit van leven na diagnose blaaskanker kunnen verhogen? Deze vraag staat centraal in de UroLife studie.
A plus Opleidingen biedt de opleiding 'remissiecoach' aan (oftewel coachen na kanker). Tijdens de opleiding wordt het rapport 'Diet, Nutrition, Physical Activity and Cancer: a Global Perspective' ingezet.
Deze vraag staat centraal in de COLON-studie, een lopend wetenschappelijk onderzoek bij darmkankerpatiënten van Wageningen University & Research.