Zomerse ovenschotel met tomaat en rijst

Benodigdheden

  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 4 rijpe vleestomaten
  • 125 gram geraspte kaas
  • 3 theelepels gedroogde oregano 
  • snufje zout
  • versgemalen zwarte peper, naar smaak
  • snufje cayennepeper
  • 125 gram broodkruimels
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 theelepels olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  3. Snijd de tomaten elk horizontaal in 4 dikke plakken. 
  4. Meng in een kom de gekookte rijst, kaas, 2 theelepels oregano, zwarte en cayennepeper en zout. 
  5. Meng in een andere kom met een vork de broodkruimels, knoflook, 1 theelepel oregano en de olijfolie. Breng op smaak met zwarte peper en zet het even aan de kant.
  6. Vet een ovenschaal in met wat olie. Bedek de bodem met tomaatplakken. Schep hierover de helft van het rijstmengsel. Leg daar weer een laagje tomatenplakjes op en dan de rest van de rijst. Eindig met een laag tomaten die de rijst helemaal bedekt.
  7. Dek de ovenschaal af met een deksel of aluminiumfolie en zet deze 45 minuten in de oven. 
  8. Haal de deksel of het folie eraf, verdeel het mengsel met de broodkruimels erover en zet de ovenschotel dan nog eens 20 tot 30 minuten onbedekt in de oven. 
  9. Laat de ovenschotel iets afkoelen voor u het serveert. Lekker met een frisse salade.