Zeebaars met venkel en rode kool

Benodigdheden

  • 2 x 180 gram zeebaarsfilet
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen zwarte peper
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 1 theelepel aalbessengelei
  • ½ kleine rode kool, geschaafd
  • 1 venkelknol, in dunne plakjes
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 mespunt 5-kruidenpoeder
  • 1 mespunt kaneel
  • 1 theelepel balsamico azijn

Bereidingswijze

  1. Doe het sinaasappelsap met de aalbessengelei in een pan met dikke bodem en verwarm totdat de gelei is opgelost.
  2. Voeg de rode kool en de venkel toe en breng aan de kook. 
  3. Voeg rozijnen, kruiden en azijn toe, roer en doe het deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat circa 20 minuten sudderen.
  4. Wrijf de zeebaarsfilet in met olie en versgemalen zwarte peper erin. Maak 3 inkepingen in elke filet. 
  5. Verhit een bakpan met antiaanbaklaag en een dikke bodem. Leg de vis op de huidkant in de pan gedurende 5 minuten of wanneer het vel krokant en goudbruin is. De vis is dan al zo goed als gaar.
  6. Keer de vis, en bak nog 30-60 seconden. Leg de vis op een schaal en houd deze warm.
  7. Leg de visfilets op twee borden en schep er de rode kool over.
  8. Serveer met gepofte aardappel of zilvervliesrijst.