Zalm met citroen en mosterd

Met dit eenvoudige recept heeft u geen kant-en-klaar maaltijden meer nodig! In een handomdraai zet u een voedzame maaltijd op tafel. De zalm bevat omega-3 vetzuren die u helpen beschermen tegen hartziekten en sommige soorten kanker. De mosterd voegt smaak toe zonder dat u vet gebruikt.

Benodigdheden

  • 2 eetlepels mosterd
  • olijfolie
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • zout en peper naar smaak
  • 4 zalmfilets
  • 1 eetlepel verse gehakte dille
  • citroenschijfjes (als garnering)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. 
  2. Meng de mosterd, een eetlepel olijfolie, het citroensap, zout en peper in een kleine kom.
  3. Leg de zalmfilets op bakpapier op een bakplaat en smeer ze in met een beetje olijfolie. Verspreid het mosterdmengsel gelijkmatig over de bovenzijdes van de filets.
  4. Bak 8-10 minuten of tot de vis makkelijk uitelkaar te halen is met een vork. 
  5. Strooi de dille erover en serveer met een schijfje citroen.