Viskroketjes

Benodigdheden

  • 150 gram aardappelpuree
  • 100 gram maïs
  • 2 theelepels peterselie (vers of gedroogd)
  • 1 theelepel tijm (vers of gedroogd)
  • 1 klein blikje tonijn of zalm in water, uitgelekt
  • 1 geklopt ei
  • 100 gram volkoren broodkruimels

Bereidingswijze

  1. Mix alle ingrediënten behalve de broodkruimels en het ei in een kom
  2. Verdeel het mengsel in 8 porties en maak er rolletjes van.
  3. Laat 20 minuten afkoelen in de koelkast.
  4. Dip de kroketjes in het ei en rol ze dan door de broodkruimels.
  5. Plaats de kroketjes op een bakplaat en bak ze goudbruin onder de grill.

Variatietip

Ook andere ingeblikte vissoorten, zoals sardientjes of krab, zijn lekker. U kunt ook eens kleine stukjes groente toevoegen, zoals erwten of kleingesneden wortel.