Roergebakken pangasius met sperziebonen

Pangasius is een vis met een neutrale smaak en kun je makkelijk combineren met andere ingrediënten.

Ingrediënten 

  • 500 gram pangasius (of kabeljauw)
  • 250 gram sperziebonen
  • 300 gram winterwortel
  • 2 rode uien
  • ½ eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel kaneel
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 ml gekruide tomatensaus 

Bereidingswijze

  1. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. 
  2. Snijd de wortel in blokjes. 
  3. Kook de sperziebonen en wortel in een pan met ruim water in 4-6 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken. Snijd de uien in dunne partjes. 
  4. Meng in een kom het chilipoeder met de komijn, kaneel en zout en peper naar smaak.
  5. Snijd de pangasiusfilet in stukken van 3-4 cm en schep ze door het kruidenmengsel. 
  6. Verhit de olie in een wok en roerbak de uipartjes 1-2 minuten. Schep de vis door de ui en roerbak de stukken in 2-3 minuten op hoog vuur rondom bruin.
  7. Schep dan de sperziebonen en wortel erdoor, roerbak 1-2 minuten en voeg de tomatensaus toe. Laat het gerecht nog even op laag vuur staan.

Bron: Nederlands Visbureau, www.visrecepten.nl