Mango kip

Makkelijk en gezond Aziatisch recept. De mango geeft het gerecht een heerlijke zoete smaak.

Ingrediënten

  • 250 gram kipfilet (zonder vel), in stukken gesneden
  • ½ eetlepel olijfolie
  • ½ theelepel sesamolie
  • ¼ theelepel basterdsuiker
  • ½ ui, dungesneden
  • 1 groene paprika, in reepjes gesneden
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • ½ theelepel maïzena, opgelost in water
  • 1 mango, geschild en in blokjes gesneden 

Bereidingswijze

  1. Marineer de stukjes kipfilet met olijfolie, sesamolie en basterdsuiker en laat het 30 minuten inwerken.
  2. Bak de kip in een wok gaar en doe het vervolgens in een schaal.
  3. Roerbak de ui, groene en rode paprika in dezelfde wok (met een beetje olie) ongeveer 3 minuten. Voeg hierna de kip toe en roerbak dit nog eens 3 minuten.
  4. Voeg de maïzena toe en laat het 2 minuten koken.

Voeg de stukjes mango toe en roerbak het geheel 1 minuut en serveer het vervolgens.